Overslaan en naar de inhoud gaan

Angela Clarke – Volg mij

De 23-jarige Freddie Venton is een populaire blogger in Londen voor The Family Paper. Helaas krijgt ze niets betaald voor de stukken die ze schrijft. Maar daar komt verandering in als ze haar jeugdvriendin Nasreen Cudmore ontmoet en betrokken raakt bij een moordonderzoek. Omdat de moordenaar Twitter gebruikt en maar weinig mensen bij de politie hier verstand van hebben, wordt Freddie als adviseur gevraagd. Ze ziet haar kans om geweldige artikelen voor de krant te schrijven.

Nadat de moordenaar een foto van zijn eerste slachtoffer op Twitter heeft geplaatst, wordt hij steeds populairder en door steeds meer mensen gevolgd. Hierdoor wordt hij in de media de hashtag-moordenaar genoemd. Maar blijft het bij een moord of volgen er meer? En ontdekt het politieteam op tijd wie er achter de moorden (én het Twitteraccount) zit voor de hele maatschappij angstig is geworden?

‘Volg mij’ is een spannende en actuele thriller. Angela Clarke heeft zich goed ingelezen in de social media, met name Twitter, en zorgt ervoor dat iedereen snapt hoe het werkt. Als je hier al mee bekend bent, zijn die stukken soms overbodig maar op deze manier zorg je er als auteur wel voor dat iedereen je verhaal kan volgen. Zelfs de titels van de hoofdstukken passen bij het verhaal. Het zijn namelijk allemaal hashtags; soms wel overduidelijk vanuit het Engels vertaald.

De zoektocht naar de dader verloopt op een interessante manier. Een journaliste helpt het politieteam; dat zie je toch niet vaak gebeuren. De relatie tussen Nasreen en Freddie geeft het verhaal wat extra’s. Wat delen zij in het verleden met elkaar? Gelukkig krijg je uiteindelijk antwoord op die vraag.

Clarke werkt naar een boeiende en redelijk geloofwaardige ontknoping toe met een verrassend slot. Tenminste, ik had het niet zien aankomen. Al met al is ‘Volg mij’ een uitstekend thrillerdebuut.

Auteur: Angela Clarke
Titel: Volg mij
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 396
Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 9789044349603