Overslaan en naar de inhoud gaan

Angela Marsons – Stille schreeuw

Een verdronken schooldirectrice blijkt slechts het begin van een reeks gruwelijke moorden die de inwoners van Black Country doet huiveren. Na een lugubere vondst in een voormalig weeshuis realiseert detective Kim Stone zich dat de dader van al deze misdaden één en dezelfde is – en dat hij al dertig jaar actief is.

Stone is de enige die de moordenaar kan ontmaskeren, maar ze wordt afgeleid door demonen uit haar verleden. Terwijl zij de duistere gebeurtenissen uit haar jeugd probeert te verwerken, blijft het dodental stijgen…

‘Stille schreeuw’ begint met een spannende proloog uit het verleden die meteen een aantal vragen oproept. Wat heeft zich daar precies afgespeeld en waarom? Je nieuwsgierigheid is meteen gewekt. Vervolgens maak je een sprong naar het heden. Je maakt kennis met hoofdpersonage Kim Stone. In het begin is het wel even wennen aan haar. Je hebt wel wat informatie over haar verleden nodig om haar doen en laten beter te kunnen begrijpen. Stukje bij beetje geeft Angela Marsons je wat informatie, maar ze houdt natuurlijk wel ruimte over voor andere delen uit de Kim Stone-serie.

Marsons weet haar lezers wel te boeien. Er vinden veel gebeurtenissen plaats, die allemaal een plekje moeten krijgen. Als lezer probeer je alles met elkaar te verbinden: de moorden, de gebeurtenissen uit het verleden en de personages. Langzaamaan begin je te ontdekken wat er gebeurd zou kunnen zijn. En als je eenmaal denkt te weten hoe alles in elkaar steekt, blijkt de auteur meerdere verrassingen voor je te hebben. Heerlijk!

Het enige dat af en toe storend is in ‘Stille schreeuw’ zijn de typefoutjes uit de vertaling die niet weggehaald zijn door de redactie. Soms staat er een letter teveel in een woord of staat een bepaald woordje twee keer achter elkaar in een zin. Dat leest niet lekker door. Verder is het een spannende thriller met een hoofdpersonage waar we nog veel vragen bij hebben. Hopelijk worden enkele van die vragen beantwoord in het volgende deel.

Auteur: Angela Marsons
Titel: Stille schreeuw
Serie: Kim Stone
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 384
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022588413