Overslaan en naar de inhoud gaan

Anh Do – Ninja Kid 3: De slechtste Ninja ooit

Nelson kan niet wachten op de jaarlijkse sportdag. Als Ninja moet hij toch wel een paar gouden medailles kunnen binnenslepen.

Maar als er iets misgaat met de nieuwe uitvinding van zijn oma, worden zijn krachten en die van zijn oma verwisseld. Terwijl zijn oma opeens snelle backflips doet, heeft Nelson overal pijn en heeft hij voor het eerst in zijn leven zin in een kopje thee. Dit is niet alleen een ramp voor alle wedstrijden, maar ook voor de winnaars van de sportdag, die ontvoerd worden. Hoe moet Nelson hen nu redden zonder zijn ninjakrachten?

‘De slechtste Ninja ooit’ is alweer het derde deel uit de Ninja Kid-serie. De boeken zijn prima los van elkaar te lezen, aangezien er verwijzingen inzitten naar de eerdere delen. Ze zijn wel zo leuk dat het echt de moeite waard is om ze alle drie te lezen.

Anh Do heeft met Nelson een erg leuk personage gecreëerd. Hij is grappig, klungelig en slim tegelijkertijd. Aan de ene kant is hij een echte Ninja, maar aan de andere kant is hij een gewone jongen met zijn eigen kleine problemen. Ook zijn beste vriend (en neef) Kenny en zijn oma zijn erg leuke personages. Zij maken met z’n allen een heleboel bijzondere dingen mee.

Het verhaal van ‘De slechtste Ninja ooit’ leest als een trein. Elke pagina staat vol leuke tekeningen die goed bij het verhaal passen, waardoor je zo op de helft van het boek zit. Zelfs als je geen fanatieke lezer bent, is dit boek leuk om te lezen. Het past uitstekend bij de jonge doelgroep. Dat heeft de auteur goed gedaan.

Na de ontknoping van dit derde deel ben je nieuwsgierig wat Nelson, Kenny en oma nog meer gaan beleven. Hopelijk is Do al bezig aan het volgende boek uit deze serie.

Auteur: Anh Do
Titel: De slechtste Ninja ooit
Serie: Ninja Kid
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 192
Uitgeverij: Kluitman
ISBN: 9789020674590