Overslaan en naar de inhoud gaan

Anh Do – Ninja Kid 6: De giga Ninja

De kermis is in de stad! Nelson en Kenny willen in alle achtbanen, maar na een nieuwe uit vinding van oma Jansje zijn ze opeens veel te klein. Gelukkig hebben Nelson en Kenny een plan om groter te worden. Veel groter. Dat komt goed uit, want de GIGA Ninja staat al gauw voor een MEGAuitdaging.

‘De giga Ninja’ is alweer het zesde deel uit de Ninja Kid-serie. Anh Do heeft wederom een leuk, grappig en spannend deel geschreven. Dat geldt zeker voor de primaire doelgroep. Het boek leest prettig, bevat leuke illustraties en staat vol spanning en avontuur. Ideaal om kinderen aan het lezen te krijgen.

Do begint met een korte introductie van de hoofdpersonages. Je kunt hierdoor de verschillende delen los van elkaar lezen, maar het is het leukste om alle delen op de juiste volgorde met veel plezier te lezen. Deze boeken zijn niet alleen leuk voor kinderen; ook volwassenen zullen regelmatig moeten lachen om Nelson en Kenny. De auteur heeft een vlotte schrijfstijl en weet jong en oud te boeien. Bij bepaalde scènes zul je echt even moeten lachen, wat versterkt wordt door de bijpassende illustraties. Heerlijk!

In ‘De giga Ninja’ zit een verhaal op zich dat wordt afgerond, en er zit een verwijzing in naar de verdere delen. Je bent als lezer wel nieuwsgierig wanneer op dit onderwerp nog meer wordt ingegaan. Wat dit precies is, zal ik verder niet verklappen. Ik hoop dat er in het zevende deel nog meer over wordt verteld. En voor nu: lekker genieten van de bizarre avonturen van Nelson en Kenny.

Auteur: Anh Do
Titel: De giga Ninja
Serie: Ninja Kid
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 192
Uitgeverij: Kluitman
ISBN: 9789020673968