Overslaan en naar de inhoud gaan

Anita Augustin – Dwerg aan de winkel

Almut, Karlotta, Marlene en Suzanna kennen elkaar al erg lang. Ze zitten in de gevangenis, omdat ze zijn aangeklaagd voor een geweldsdelict. Als een van hen met een psychiater gaat praten, kunnen ze eerder uit de gevangenis komen. Almut wordt door de anderen aangewezen om te gaan praten. Ze is namelijk depressief, rookt als een ketter en kan niet slapen.

Almut vertelt over het plan: ze besloten met z’n vieren naar het verzorgingshuis te gaan om na een pensioen nog wat van het leven te genieten. In de praktijk valt het tegen. De dames krijgen met verschillende soorten mensen te maken: onbekwame vrijwilligers, een corrupte directeur en een verschrikkelijke hoofdzuster. Waar zijn de dames aan begonnen?

‘Dwerg aan de winkel’ heeft een leuke titel en zeer een opvallende kaft. Het is namelijk knalroze. Dit boek valt meteen op in een boekwinkel. En dat geldt ook voor het verhaal. Anita Augustin heeft een prachtig plot bedacht: vier oudere dames gaan het verzorgingshuis in en komen uiteindelijk in de gevangenis terecht. Ze vervelen zich in het verzorgingshuis en gaan zelf op zoek naar wat uitdaging.

Het verhaal begint nadat ze de uitdaging hebben gevonden en in de gevangenis zitten. Langzaamaan lees je wat de dames hebben uitgespookt en wat het verhaal van Almut is. Zij gaat telkens naar de psychiater om haar verhaal te doen. Waarom is ze depressief? Hoe komt het dat ze niet kan slapen? En wat heeft dit te maken met de misdaad die gepleegd is? Op deze vragen geeft Augustin uiteindelijk het antwoord.

‘Dwerg aan de winkel’ is een grappig verhaal, dat je doet denken aan ‘De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween. Als je van dat boek genoten hebt, is dit verhaal zeker een aanrader.

Auteur: Anita Augustin
Titel: Dwerg aan de winkel
Genre: Roman
Aantal pagina’s: 336
Uitgeverij: Karakters Uitgevers B.V.
ISBN: 9789045202105