Overslaan en naar de inhoud gaan

Anne West – De kleine theetuin in de duinen

Nichtjes Rosa en Fleur groeiden op met de bakkerij met theetuin van hun grootouders in de Texelse duinen. Daar beleefden ze de meest bijzondere avonturen samen met hun opa en oma. Ze vonden het allebei verschrikkelijk toen ze met hun ouders mee naar het vasteland moesten.

Nu, jaren later, staat de bakkerij aan de rand van de afgrond en is de relatie tussen Rosa en Fleur enorm bekoeld. Ze worden gedwongen weer samen te werken én hun eigen leven onder de loep te nemen. Als dat maar goed afloopt…

In ‘De kleine theetuin in de duinen’ lees je het verhaal vanuit Rosa en Fleur. Anne West laat je als lezer middenin het verhaal vallen, waardoor je in eerste instantie vooral erg benieuwd bent wat er zich tussen de nichtjes heeft afgespeeld. Hoe komt het dat ze niet meer de hechte band van vroeger hebben? Wat voor gevolgen heeft dat voor het heden? Stukje bij beetje laat de auteur haar lezers ontdekken wat er nu precies aan de hand is. Slim gedaan, want hierdoor wil je lekker door blijven lezen.

De beide hoofdpersonages maken een mooie ontwikkeling door binnen het verhaal. Je ziet ze allebei groeien en dat lijkt met name Fleur veel goed te doen. Ook al ben je als lezer in eerste instantie vooral #teamfleur; gedurende het verhaal komt daar verandering als je echt ontdekt wat er is gebeurd. Knap gedaan door West. Dat belooft nog wat voor de overige delen uit deze feelgood-trilogie.

Richting het einde van ‘De kleine theetuin in de duinen’ komt een en ander samen en krijgt dit eerste deel een mooie afsluiting. Op sommige momenten is dit wellicht wat zoetsappig, maar het past eigenlijk wel binnen het verhaal. Je bent in ieder geval erg nieuwsgierig geworden naar het volgende deel uit deze reeks.

Auteur: Anne West
Titel: De kleine theetuin in de duinen
Serie: De kleine theetuin
Genre: Roman
Aantal pagina's: 227
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020543452