Overslaan en naar de inhoud gaan

Anne West – De kleine theetuin in de zon

De theetuin van Fleur is een groot succes. Rosa is uitgekocht en Fleur vraagt oud-klasgenoot Laura om hulp. Met tegenzin gaat Laura met haar broer Alistair naar Texel. Kan ze haar draai op het eiland vinden?

Rosa werkt samen met Kyra in hun atelier op Texel. Maar als Rosa besluit naar Amerika te gaan, staat Kyra er alleen voor. Haar faalangst komt weer opzetten, maar gelukkig krijgt ze hulp van Alistair, voor wie ze steeds meer gevoelens krijgt.

Het eerste deel uit De kleine theetuin-serie heb ik met plezier gelezen. Ik was benieuwd naar het volgende deel. Leuk dat hierin twee andere personages centraal staan - namelijk Laura en Kyra - maar dat de personages uit het eerste deel ook nog een (kleine) rol spelen. Op deze manier leer je steeds meer personages beter kennen.

Aan de beide hoofdpersonages uit ‘De kleine theetuin in de zon’ moet je even wennen. Laura komt ietwat verwaand over, terwijl Kyra juist erg terughoudend is. Beide personages hebben niet heel veel met elkaar te maken, maar ze hebben in ieder geval gemeenschappelijk dat ze op Texel wonen en dat ze hun eigen draai moeten gaan vinden. Anne West weet haar lezers wel echt het verhaal in te krijgen. Kyra wil je namelijk de spreekwoordelijke schop onder haar kont geven, terwijl je Laura juist wil toespreken dat ze blij moet zijn met wat ze heeft. Gelukkig geeft de auteur uitleg waarom beide personen zijn zoals ze nu zijn. Dat zorgt ervoor dat je wat meer begrip voor ze krijgt.

West heeft een fijne schrijfstijl die erg beeldend is. Je ziet het verhaal met de personages en de omgeving daardoor zo voor je. Het blijft heerlijk als een auteur dat voor elkaar krijgt. Dan heb je namelijk de neiging om lekker door te blijven lezen. Niet alles uit het verhaal is even verrassend. Je ziet sommige gebeurtenissen al wel aankomen, maar dat doet verder niets af aan ‘De kleine theetuin in de zon’. Het is een heerlijk verhaal om op een fijne, zomerse dag te lezen. Overigens wel aan te raden om eerst het vorige deel te lezen als je dat nog niet gedaan hebt.

Auteur: Anne West
Titel: De kleine theetuin in de zon
Serie: De kleine theetuin
Genre: Roman
Aantal pagina's: 304
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020549126