Overslaan en naar de inhoud gaan

Anne West – Lekker is dat

Sofie heeft een stiekeme relatie met Joost. Hij belooft haar keer op keer dat hij zijn vrouw Charlotte voor haar zal verlaten, maar doet het niet. Dan ontdekt Charlotte zijn affaire. Joost besluit eindelijk te willen gaan scheiden en vraagt Sofie of ze in de tussentijd even van het toneel wil verdwijnen. Hij weet wel een plek waar ze terechtkan.

Vol goede moed vertrekt Sofie naar het Drentse dorp waar Joosts vader een verwaarloosde ijssalon heeft. Sofie ziet in de ijssalon de perfecte afleiding van haar problemen thuis. Er zijn slechts twee obstakels: ten eerste haar totale gebrek aan bedrijfskundig inzicht en ten tweede Charlotte, die ook naar Drenthe komt om wraak te nemen op Sofie.

Het verhaal van ‘Lekker is dat’ wordt door Anne West afwisselend verteld vanuit Sofie en Charlotte. Hierdoor leer je de beide personages redelijk kennen. Je zou verwachten dat je ze goed leert kennen, omdat je het verhaal vanuit hen beiden leest… maar ze blijven toch wat op de oppervlakte. Hoe meer je over Sofie leest, hoe minder je snapt dat ze al die tijd bij Joost is gebleven. Dat zorgt ervoor dat je niet zoveel met dit personage hebt. Datzelfde geldt voor Charlotte. Je snapt dat ze boos en gefrustreerd is, maar dat praat niet al haar acties uit het boek goed.

De overige personages redden eigenlijk het verhaal. De inwoners uit het Drentse dorp waar Sofie noodgedwongen naartoe gaat, zijn leuk en interessant. Zij geven het verhaal wat extra’s en zorgen als het ware voor wat leven in de brouwerij. Daardoor ben je benieuwd hoe het allemaal af gaat lopen, zowel voor hen als voor de beide hoofdpersonages. Al met al heeft West met ‘Lekker is dat’ een prima boek geschreven om even tussendoor te lezen.

Auteur: Anne West
Titel: Lekker is dat
Genre: Roman
Aantal pagina's: 168
Uitgeverij: Vbk Media
ISBN: 9789401904131