Overslaan en naar de inhoud gaan

Annie Darling – De boekwinkel op de hoek

Posy Morland woont samen met haar broertje Sam boven de boekwinkel waar ze werkt. Als de eigenaresse overlijdt en de boekwinkel aan haar achterlaat, moet ze aan de slag. Hoe krijgt ze de noodlijdende boekwinkel weer in de positieve cijfers?

In een half jaar probeert ze de winkel om te toveren tot dé Londense boekenhotspot die ze voor ogen heeft. Maar Sebastian, de kleinzoon van de overleden eigenaresse, lijkt hele andere plannen met de winkel te hebben. Als dat maar goed gaat…

‘De boekwinkel op de hoek’ begint met een kort krantenartikel, waarna het verhaal verder gaat. Vanuit Posy in de derde persoon lees je dit boek. Je leert hierdoor haar gedachten en gevoelens beter kennen, alhoewel ze die het liefste weg lijkt te stoppen of weg te willen eten. Annie Darling laat de innerlijke strijd die Posy heeft prima zien, maar had dit op sommige punten best wat meer mogen uitdiepen bijvoorbeeld tijdens de gesprekken tussen Posy en haar broertje Sam.

Dat neemt verder niet weg dat ‘De boekwinkel op de hoek’ een prima boek is om te lezen als je op zoek bent naar lekker wat luchtigs. Het verhaal leest lekker en de schrijfstijl is vrij beeldend. Je ziet de boekwinkel waar het meeste zich afspeelt zo voor je, inclusief de boeken, medewerkers en klanten.

Het einde is redelijk voorspelbaar en lijkt ineens te komen. De auteur had daar wat meer naartoe mogen werken. Als lezer verwachtte je dit wel, maar toch lijkt het vrij plotseling te komen. Dan had Darling er liever nog een bladzijde of 50 aan toe mogen voegen om het allemaal net wat meer uit te werken. Het boek nodigt wel uit om de rest van ‘Het Leesstraatje’ te gaan lezen.

‘De boekwinkel op de hoek’ maakt onderdeel uit van ‘De leukste winkels uit het Leesstraatje’, zes boeken die elk één winkel centraal zetten. Elk boek is door een andere auteur geschreven. Kijk voor meer informatie op www.harpercollins.nl/leesstraatje.

Auteur: Annie Darling
Titel: De boekwinkel op de hoek
Genre: Roman
Aantal pagina's: 347
Uitgeverij: HarperCollins Holland
ISBN: 9789402721102