Overslaan en naar de inhoud gaan

Arno van den Kieboom – Voor het leven getekend

Wanneer de huwelijksproblemen van de ouders van Patricia - Margo en Robert - steeds ernstigere vormen aannemen, verandert Patricia van een levenslustig meisje in een opstandig kind. Met haar opstandige verzet hoopt zij de aandacht van haar ouders te krijgen. Maar of dat het gewenste effect heeft?

Chantal en Remco, de beste vrienden van Margot en Robert, zien dat het niet lekker loopt bij hun vrienden. Chantal biedt aan om Patricia tijdelijk in huis te nemen, zodat de twee aan hun huwelijk kunnen werken en zodat Patricia even tot rust kan komen. Met alle gevolgen van dien…

‘Voor het leven getekend’ was na ’Wraak’ mijn tweede kennismaking met Arno van den Kieboom. Helaas kon het boek me niet voldoende bekoren. Het is een lastig verhaal om in te komen. Dat komt grotendeels door het hoofdpersonage Robert, die niet heel sympathiek overkomt. Het is wel knap dat de auteur het voor elkaar krijgt dat je als lezer een bepaald personage niet leuk vindt, maar het zorgt er ook voor dat je het verhaal met minder plezier leest.

In eerste instantie begint ‘Voor het leven getekend’ meer als een roman dan als een thriller. Het verhaal begint rustig en je bent benieuwd waar het naartoe zal gaan. Vanaf het moment dat het plan van Chantal genoemd wordt, begint het verhaal wat spannender te worden. Dit plan komt overigens wel ineens uit de lucht vallen. Later legt Van den Kieboom dit wel verder uit, maar het was prettiger geweest als de lezer de verschillende personages eerst wat beter had leren kennen.

De auteur laat een heftig onderwerp voorbij komen in zijn boek, dat helaas vrij actueel is. Als je in het boek begint, verwacht je niet dat dat onderwerp centraal komt te staan (om geen spoilers weg te geven, noem ik het desbetreffende onderwerp verder niet). Richting het einde word je als lezer nog even verrast. Na een afgerond einde sluit je het boek met gemengde gevoelens. Het boek heeft een goed gekozen onderwerp en verrassingselementen, maar het mist wat diepgang rondom de personages en het leest niet altijd even lekker.

Auteur: Arno van den Kieboom
Titel: Voor het leven getekend
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 256
Uitgeverij: Keytree
ISBN: 9789492719003