Overslaan en naar de inhoud gaan

Ashley Elston – 10 truths en een dare

Olivia staat op het punt om als beste van haar klas af te studeren, wanneer ze tot haar schrik ontdekt dat ze een onderdeel van haar studie nog niet heeft afgerond en nog maar één week heeft om dit voor elkaar te krijgen. En dat allemaal door een niet ondertekend formulier...

Vrijwilligerswerk bij een plaatselijk golftoernooi zou haar uit de brand moeten helpen, maar dan moet ze er wel voor zorgen dat haar grote nieuwsgierige familie er niet achter komt. Dat blijkt nog een hele uitdaging, want haar moeder kan iedere stap volgen met een tracking app op haar telefoon.

Gelukkig kunnen haar vrienden Sophie, Charlie en Wes haar helpen dit geheim te bewaren. Nu kan er niets meer misgaan, toch? Of schoppen de golfers en die knappe, maar vooral onbereikbare jongen toch haar hele plan in de war?

’10 truths en een dare’ is een losstaand vervolg op ’10 blind dates’. Ashley Elston verschijnt kort even naar dit eerdere boek, maar je kunt dit nieuwste boek prima lezen zonder dat je het andere hebt gelezen. Het is overigens wel een aanrader om te doen, maar dat terzijde…

De auteur heeft met Olivia een geweldig hoofdpersonage gecreëerd. Ze is grappig, slim, heel fanatiek en omringd door een lieve (maar gekke) familie en geweldige vrienden. Die bijpersonages maken het verhaal helemaal compleet. Elston laat goed zien hoe belangrijk familie en vrienden kunnen zijn… en hoe je ze soms achter het behang zou willen plakken. Heerlijk om te lezen.

De schrijfstijl is prettig en vlot, waardoor je als het ware door het verhaal heen dendert. Als je eenmaal begonnen bent, zit je zo in het avontuur van Olivia dat je het boek het liefste in één ruk uit wil lezen. Heerlijk als een auteur door voor elkaar krijgt. Zoek je nog een leuk boek om tijdens de zomer te lezen, dan is ’10 truths en een dare’ zeker een aanrader!

Auteur: Ashley Elston
Titel: 10 truths en een dare
Genre: Young Adult
Aantal pagina's: 240
Uitgeverij: Best of YA | Van Goor
ISBN: 9789000376407