Overslaan en naar de inhoud gaan

Ashley Elston – Dit is ons verhaal

Kates bijbaantje bij de plaatselijke assistent-officier van justitie is niet bepaald spannend, totdat haar baas op de grootste zaak wordt gezet die hun stadje ooit gekend heeft. Iedereen heeft het over de jongens van River Point. Er is bewijs dat de jongens schuldig zijn, maar de officier van justitie wil dat de zaak in de doofpot wordt gestopt. Hij heeft zijn functie namelijk te danken aan hun machtige families.

Kate heeft zo haar eigen redenen om de zaak op te willen lossen en laat het hier niet bij zitten. Maar kan ze de geheimen van de jongens ontrafelen zonder haar eigen geheimen te onthullen? Terwijl Kate gevaarlijk dicht bij de waarheid komt, wordt duidelijk dat niemand is wie hij lijkt. Als Kate niet snel ontdekt wie de echte dader is, komen er levens op het spel te staan… inclusief dat van haarzelf.

‘Dit is ons verhaal’ wordt vanuit twee personages verteld: Kate en de dader. Ashley Elston laat je speculeren wie deze dader kan zijn. De auteur geeft allerlei aanwijzingen die in verschillende richtingen wijzen. Pas richting de ontknoping van het verhaal ontdek je wie de dader is. Interessant gedaan! Op deze manier blijf je het hele verhaal geboeid en wil je door blijven lezen totdat je weet hoe alles in elkaar steekt. Je wil gewoon weten hoe dit moordmysterie in elkaar steekt.

Kate is een interessant personage. Ze is nieuwsgierig, leergierig en rechtvaardig. Als lezer leef je al gauw met haar mee, zeker als haar leven een andere wending gaat krijgen dan ze van tevoren verwacht had. Het is duidelijk te merken dat Kate het hoofdpersonage is. Haar leer je het beste kennen en zij maakt een bepaalde ontwikkeling door. De andere personages blijven wat meer op de vlakte, maar dat past prima binnen dit verhaal. Ook al had je wel meer willen weten over de vijf jongens en hoe ze geworden zijn wie ze nu zijn.

Richting de ontknoping ga je voor je gevoel steeds sneller lezen. Elston zorgt dat het verhaal dan in een soort stroomversnelling terechtkomt. Het enige dat je dan kunt doen, is blijven lezen totdat je weet hoe de vork in elkaar steekt. ‘Dit is ons verhaal’ is een interessant en spannend moordmysterie.

Auteur: Ashley Elston
Titel: Dit is ons verhaal
Genre: Young Adult
Aantal pagina's: 320
Uitgeverij: Van Goor
ISBN: 9789000373444