Overslaan en naar de inhoud gaan

Astrid Harrewijn – Trois

De voorwaarden van de erfenis hebben grote gevolgen, ook voor Emma’s kinderen die zichtbaar moeite hebben met de veranderingen. En wat betekenen toch al die boodschappen die tante Agatha heeft achtergelaten?

Emma stort zich vol goede moed in het Franse leven en haar wekelijkse uurtje Franse les. Maar dan treedt de winter in, slaat de eenzaamheid toe en blijkt de enige persoon die ze vertrouwde zich anders te hebben voorgedaan. Emma is ervan overtuigd dat ze het niet gaat redden onder de Franse zon, maar dan is daar die allesbepalende laatste boodschap van tante Agatha.

Astrid Harrewijn heeft speciaal voor Kobo Plus de Onder de Franse zon-serie geschreven. Deze serie bestaat uit drie delen, waarvan ‘Trois’ het derde deel is.

‘Trois’ gaat meteen verder waar het tweede deel gestopt is. Dat is prettig omdat je graag wil weten hoe het verder gaat met Emma, haar kinderen en hun avontuur in Frankrijk. Je krijgt een steeds beter beeld van de verschillende personages en van de omgeving waarin het verhaal zich afspeelt. Heel fijn. Het is wel jammer dat Harrewijn sommige situaties wat snel laat verlopen. Dat komt waarschijnlijk door de relatief weinige bladzijden die elk deel kent, maar als lezer heb je af en toe het gevoel dat Emma bepaalde zaken wel heel gemakkelijk voor lief neemt.

Al met al heeft Harrewijn een aardige serie geschreven met ‘Onder de Franse zon’. Het geeft je een aantal zorgeloze leesuurtjes. Gevoelsmatig hadden deze drie delen wel beter als één boek uitgebracht kunnen worden. Dat had allemaal net wat lekkerder gelezen.

Auteur: Astrid Harrewijn
Titel: Trois
Serie: Onder de Franse zon
Genre: Roman
Aantal pagina's: 86
Uitgeverij: Kobo Originals
ISBN: 9781774533833