Overslaan en naar de inhoud gaan

Astrid Harrewijn – Un

Emma heeft haar leven goed op orde. Ze heeft een goede baan op de educatieve afdeling van een groot museum en samen met haar man, de succesvolle architect Ben, heeft ze twee kinderen.

Maar wanneer haar huwelijk begint te wankelen, haar zoon achterblijft op school en er op haar werk merkwaardige dingen gebeuren, voelt Emma hoe dit zorgvuldig opgebouwde leventje in een razend tempo als zand door haar vingers dreigt weg te glijden. En dan ligt er opeens een brief van een Franse notaris op de deurmat.

Astrid Harrewijn heeft speciaal voor Kobo Plus de Onder de Franse zon-serie geschreven. Deze serie bestaat uit drie delen, waarvan ‘Un’ het eerste deel is.

‘Un’ is een soort introductiedeel uit de serie. Harrewijn laat je kennismaken met hoofdpersonage Emma, haar gezin, haar werk en haar omgeving. Deze informatie heb je nodig om het een en ander goed te kunnen volgen, maar het zorgt er wel voor dat er weinig in dit boek gebeurt en dat het even duurt voordat je een beetje in het verhaal komt. Pas op het einde valt er als het ware een soort bom binnen het verhaal dat alle verhoudingen op scherp zet. Het verhaal eindigt vrij abrupt, waardoor je meteen verder wil met het tweede deel. Gevoelsmatig hadden deze drie delen beter als één boek uitgebracht kunnen worden. Dat had net wat lekkerder gelezen.

Auteur: Astrid Harrewijn
Titel: Un
Serie: Onder de Franse zon
Genre: Roman
Aantal pagina's: 86
Uitgeverij: Kobo Originals
ISBN: 9781774533796