Overslaan en naar de inhoud gaan

Becky Albertalli en Adam Silvera – Wat als dit het is

Arthur is alleen voor de zomer in New York, maar dankzij zijn favoriete musicals weet hij dat dit de stad is waar alles kan gebeuren. Hij zou dus zomaar overvallen kunnen worden door een adembenemende romance. Ben zit absoluut niet te wachten op adembenemende romances. Hij is op weg naar het postkantoor met een doos vol spullen van zijn ex, en daar komt weinig romantiek bij kijken.

Maar als Arthur en Ben elkaar ontmoeten bij het postkantoor, is er een vonk. Er is een tweede ontmoeting, een eerste date. Een tweede date. Maar wat als het niet werkt? Wat als Arthur te hard zijn best doet? Wat als Ben niet genoeg moeite doet? Wat als het leven niet echt een Broadway-musical is? En wat als het dat wel is?

Het verhaal van ‘Wat als dit het is’ wordt het ene hoofdstuk vanuit Arthur verteld en het andere vanuit Ben. Voorafgaand aan het verhaal lees je dat Becky Albertalli de hoofdstukken van het ene personage heeft geschreven en Adam Silvera van het andere. De karakters passen perfect bij de auteurs zoals we ze kennen van hun eerdere werk.

Meteen vanaf het eerste hoofdstuk word je meegenomen in het verhaal. Zowel Arthur als Ben zijn leuke en interessante personages, waar je meer over wil weten. Gedurende het boek leer je ze allebei steeds beter kennen. Het is leuk dat je een bepaalde situatie eerst vanuit Arthur leest, waarna het verhaal in diezelfde situatie gaat vanuit Ben. Zo ontdek je als lezer hoe ze bijvoorbeeld allebei eenzelfde situatie beleven.

Albertalli en Silvera weten hoe ze hun lezerspubliek geboeid kunnen houden. Dat komt niet alleen door de twee hoofdpersonages, maar ook door het verloop van het verhaal. Ze laten verschillende onverwachte wendingen voorbij komen, die je niet van tevoren had zien aankomen. Tijdens het lezen bedenk je hoe een en ander zal gaan, maar dat komt niet altijd uit. Heerlijk!

De laatste hoofdstukken vormen een mooie afsluiting van ‘Wat als dit het is’. Het is misschien niet het einde waarop je gehoopt had, maar het past wel perfect binnen het verhaal. Daarnaast laat je het nadenken over de vraag “Wat als…?”

Auteurs: Becky Albertalli en Adam Silvera
Titel: Wat als dit het is
Genre: Young Adult
Aantal pagina's: 376
Uitgeverij: Blossom Books
ISBN: 9789463491297