Overslaan en naar de inhoud gaan

Bianca van Strien – Familiebanden

Hoewel Milène haar relatie met Felix heeft verbroken, is ze er zeker van dat ze nog van hem houdt. Uiteindelijk zal hij toch ook best wel inzien dat zij het beste is, wat hem is overkomen. Helaas reageert hij niet al te snel.

Op een feestje ziet ze hem voor het eerst in langere tijd weer. Niet veel later ontdekt ze echter dat de man in kwestie, Bram, alleen maar heel erg op hem lijkt. Ze bedenkt een plan: misschien kan ze met Bram Felix jaloers maken en hem laten inzien dat hij de rest van zijn leven alleen nog maar van haar kan houden...

‘Familiebanden’ lijkt midden in een verhaal te beginnen. Je maakt kennis met Milène, die nogal geobsedeerd lijkt door haar ex-vriend Felix. Ze heeft het zelf met hem uitgemaakt, maar ze kan hem niet uit haar hoofd zetten. Dat zorgt ervoor dat je je als lezer lichtelijk aan haar ergert, zeker als je ontdekt hoe Felix met haar om is gegaan. Je snapt dan niet dat ze nog steeds van hem houdt en hem terug lijkt te willen. Knap hoe Bianca van Strien dit personage zo heeft neergezet.

Het boek is vrij dun, waardoor de gebeurtenissen in het verhaal elkaar best snel opvolgen. Het verloopt allemaal redelijk logisch, maar soms mis je wel wat extra handvaten. Je zou meer willen lezen hoe het een en ander tussen Milène en Bram verloopt, wat er nu precies met Felix aan de hand is en wat Bram allemaal heeft meegemaakt. Je komt over alles wel wat te weten in het verhaal, maar Van Strien had wel wat uitgebreider mogen zijn en ze had de verschillende personages meer kunnen uitwerken. Dat had van ‘Familiebanden’ een nog betere roman gemaakt. Het neemt echter niet weg dat je een aantal prima leesuurtjes hebt met dit boek.

Auteur: Bianca van Strien
Titel: Familiebanden
Genre: Roman
Aantal pagina's: 135
Uitgeverij: Ellessy
ISBN: 9789086603619