Overslaan en naar de inhoud gaan

Bob Staake – Mijn huisdier is een boek

Meestal is een huisdier een hond of een kat die samen met zijn baasje leeft. Maar ergens woont een jongen die een boek als huisdier heeft.

Voorlezen aan onze beide kinderen vinden mijn man en ik erg belangrijk. We doen dit daarom elke avond voor het slapengaan. Ook al is onze jongste vooral bezig met zo snel mogelijk bladeren; we merken bij onze oudste het effect van veel voorlezen. Het geeft hem even een rustmomentje voor het slapengaan én hij heeft voor een 4-jarige al een aardige woordenschat.

Laatst ontdekten we in de bibliotheek het prentenboek ‘Mijn huisdier is een boek’. Wat is dit een leuk, grappig en mooi verhaal van Bob Staake. Je ontdekt waarom het jongetje een boek als huisdier heeft en hoe het is om dat te hebben. Ons zoontje wil nu in ieder geval ook graag een huisdierboek, zoals hij het noemt.

Het verhaal bestaat uit korte teksten op de pagina’s en die teksten zijn omringd door prachtige illustraties. Op iedere dag is van alles te ontdekken, waardoor je telkens weer iets nieuws ziet als je het boek nogmaals (voor)leest. Heerlijk! Doordat de tweede en de vierde zin telkens rijmen, kunnen jonge kinderen op een gegeven moment de zinnen zelf afmaken. Dat maakt ze nog meer betrokken bij het verhaal. Staake heeft met ‘Mijn huisdier is een boek’ een bijzonder prentenboek geschreven… voor jong én oud.

Auteur: Bob Staake
Titel: Mijn huisdier is een boek
Genre: Prentenboek
Aantal pagina's: 32
Uitgeverij: Rubinstein Publishing Bv
ISBN: 9789047617754