Overslaan en naar de inhoud gaan

Boekentag: dit of dat?

Terwijl ik aan het rondneuzen was op internet, kwam ik deze leuke boekentag tegen. Mocht jij het leuk vinden om ‘m ook in te vullen, neem ‘m dan gerust over.

1. Audioboek of een echt boek?
Absoluut een echt boek. Ik heb eigenlijk nog naar een audioboek geluisterd.

2. Zachte of harde kaft?
Ik lees vrijwel alleen boeken met een zachte kaft. Ze zijn meestal iets goedkoper dan met een harde kaft en ze zijn vaak net iets minder zwaar. Dat is prettig als je vaak in bed leest, zoals ik doe.

3. Fictie of non-fictie?
Negen van de tien boeken die ik lees zijn fictie. Toch vind ik het wel eens lekker om een non-fictie te lezen. Dat leest (én recenseert) vaak anders dan een fictieboek.

4. Verzonnen of de echte wereld?
Ik ben vooral in de echte wereld te vinden, maar als ik eenmaal in een boek zit droom ik helemaal weg in de verzonnen wereld waar ik dan over lees. En dat is soms echt heerlijk!

5. Harry Potter of Twilight?
Ik heb van beide series genoten, maar mijn voorkeur gaat uit naar Harry Potter. Zodra we helemaal gesetteld zijn in ons nieuwe huis en al mijn boeken staan er, ben ik van plan om de Harry Potter-reeks weer eens te lezen.

6. Geleend of gekocht?
Nu ik zonder werk zit, leen ik veel boeken bij de bibliotheek. Ideaal! Maar ik vind het ook heerlijk om boeken te kopen. Dan kan ik een boek lezen wanneer ik wil en eens aan iemand uitlenen. Gelukkig koop ik nog wel eens een boek en krijg ik ook papieren recensie-exemplaren toegestuurd.

7. Boekenwinkel of online?
Boekenwinkel! Heerlijk om rond te lopen door een boekenwinkel, bekijken welke nieuwe boeken er uitgekomen zijn én dan een keuze te maken welk boek je deze keer mee mag nemen (of soms om zonder boek een winkel uit te lopen…).

8. Eenmalig boek of trilogie?
Moeilijke keuze. Eenmalige boeken hebben iets, maar een trilogie ook. Ik was bijvoorbeeld erg blij dat Chantal van Gastel drie boeken heeft geschreven met dierenarts Isa in de hoofdrol. En ik baalde enigszins nadat ik ‘Verbroken’ van Linda Jansma uithad; ik wilde meer lezen over hoofdpersoon Mara.

9. Zwaar en dik of lief en kort?
Lief en kort… maar niet te kort ;-)

10. Romantisch of actie?
Veel liever romantische boeken dan actieboeken. Ik lees bijna nooit een actieboek en de keren dat ik een actieboek lees, valt het meestal tegen.

11. Lezen in een knusse omgeving of in de zon?
Ik lees het liefste in bed of op de bank (met een dekentje erbij), dus mijn voorkeur gaat uit naar lezen in een knusse omgeving.

12. Warme chocolademelk of koffie?
Deze keuze is gemakkelijk. Ik lust geen koffie, dus doe mij maar warme chocolademelk (met een paar mini-marshmallows erin ;-)).

13. Eerst de recensie lezen of zelf beslissen?
Meestal zelf beslissen, maar als ik op social media of een boekenblog veel enthousiaste reacties lees over een boek zorgt dat er ook wel voor dat ik een bepaald boek ga lezen. Op die manier heb ik bijvoorbeeld de boeken van Marelle Boersma en Chantal van Gastel ontdekt.