Overslaan en naar de inhoud gaan

Boekpresentatie 'Zwaar Verguld'

Heb jij de avonturen van Isa en Ruben gevolgd? Was jij erbij toen ze verliefd werden in 'Zwaar verliefd'? En hoe vond jij het toen hun relatie op de proef werd gesteld in 'Zwaar beproefd'? Dan keek jij natuurlijk ontzettend uit naar de trouwerij in 'Zwaar verguld'. Ik wel in ieder geval!

Afgelopen woensdag was het eindelijk zover: 'Zwaar verguld' kwam uit. De 'Zwaar'-trilogie wordt afgesloten en het belooft een prachtig einde te worden als ik de flaptekst lees. Isa en Ruben gaan trouwen. Mooier kan het niet worden, toch? Isa kennende uit de eerste twee boeken zal dit niet zonder slag of stoot gaan.

Gisteren vond de officiële boekpresentatie plaats in boekhandel Plantage in Etten-Leur. De avond begon met het uitreiken van het officiële allereerste exemplaar van 'Zwaar verguld' aan Chantal van Gastel. Daarna werd ze geïnterviewd door Melissa van Chicklit.nl.

Overdag schrijven
In het interview vertelde Chantal dat ze inmiddels wat meer gewend was aan het fulltime schrijverschap. Ze was gewend om naast haar kantoorbaan te schrijven, waardoor ze vooral 's avonds en 's nachts schreef. Nu kon ze dat ook ineens overdag. Het kostte wel een paar maanden voor ze daar structuur in kreeg.

Bij het schrijven heeft Chantal het begin- en eindpunt al in haar hoofd. Voor de rest laat ze zich vooral leiden door het verhaal. Ze wil wel weten waar het uiteindelijk heengaat, maar hoe ze er komt... dat mag ook voor haar nog een verrassing blijven. Aansluitend hierop vraagt Melissa of Chantal tips heeft voor de nieuwe "Chantal van Gastel". Voordat hier antwoord op gegeven kan worden, zegt Chantals oma: 'Daar is er maar één van!'

Zwaar verguld
Natuurlijk kwam 'Zwaar verguld' uitgebreid aan bod. Het is voor Chantal een chicklit met diepgang geworden. Dat komt onder andere door de verhaallijn over de vroeggeboorte van de baby van Floor. Ze heeft hier niet te veel over verteld. Alleen dat ze het soms wel lastig vond om de gevoelens van Floor en Mas weer te geven. Ze schreef tenslotte vanuit Isa en niet vanuit hen.

Ook vertelde ze dat haar eigen droomhuwelijk heel erg lijkt op het droomhuwelijk van Isa. Dus mocht ze ooit gaan trouwen met de liefde van haar leven, dan weten wij al hoe de dag zou kunnen verlopen.

Chantal wil in de toekomst graag chicklits blijven schrijven. Ze ziet daar nog genoeg uitdaging in voor haarzelf en voor haar lezers. Omdat ze op vroege leeftijd al las – vooral boeken van Roald Dahl –, lijkt het haar wel leuk om ook ooit een jeugdboek te schrijven.

Na afloop van het interview nam Chantal van Gastel plaats achter een tafel en konden alle aanwezigen hun boek(en) laten signeren. Uiteraard werd daar veelvuldig gebruik van gemaakt.