Overslaan en naar de inhoud gaan

Brenda van Es – Zo doe je dat, je levensverhaal schrijven

Dus jij wilt een boek schrijven over je leven? Goed idee! Maar hoe doe je dat? Waar begin je? Hoe voorkom je dat je levensverhaal een 'en-toen-en-toen-en-toen'-boek tjokvol stamboomfeiten wordt? Je hebt tenslotte een verhaal te schrijven, geen opsomming.

Misschien heb je al pogingen ondernomen, maar ontbrak het je aan een goede structuur om van je verhaal een geheel te maken. Met dit boek in handen lukt het je wel.

Na een inspirerende inleiding neemt Brenda van Es je mee in de wereld van het schrijven van een levensverhaal. Ze maakt onderscheid tussen drie verschillende soorten schrijvers in dit gebied en daagt je uit om te ontdekken tot welk type jij behoort. Pas daarna kun je echt aan de slag met je levensverhaal.

De auteur geeft je in ‘Zo doe je dat, je levensverhaal schrijven’ duidelijke handvaten om met je eigen (levens)verhaal aan de slag te gaan. Ze heeft een prettige en toegankelijke schrijfstijl, legt zaken duidelijk uit en geeft voldoende voorbeelden en tips. Dat maakt het een uitstekend boek om als naslagwerk bij het schrijven van een levensverhaal te gebruiken.

Van Es helpt je om het schrijfproces goed op te starten én om je verhaal af te maken. Van het begin tot het eind staat je bij en helpt ze je waar nodig is. In een tijd waar steeds vaker levensverhalen gepubliceerd worden, past ‘Zo doe je dat, je levensverhaal schrijven’ perfect.

Auteur: Brenda van Es
Titel: Zo doe je dat, je levensverhaal schrijven
Genre: Non-fictie
Aantal pagina's: 175
Uitgeverij: 100 Jaar Na Vandaag
ISBN: 9789492613004