Overslaan en naar de inhoud gaan

Britt van der Jagt – Duik in het diepe

In deze bundel lees je vijf korte verhalen, met verschillende thema's. Verdwijn in de verschillende werelden, van een spannend avontuur in een verlaten huis tot een romantische bruiloft met een mooie afsluiting.

Britt van der Jagt heeft in haar verhalenbundel ‘Duik in het diepe’ drie feelgood verhalen en twee thrillers geschreven. Beide genres heeft ze prima onder de knie, maar je merkt dat de feelgoods als korte verhalen beter werken dan de thrillers. Bij het eerste type kun je binnen de beperktheid van een kort verhaal beter een volwaardig iets neerzetten dan bij het tweede type. In de verhalen van de thrillers gebeurt er teveel in te korte tijd, waardoor het allemaal net iets te snel ging. Daar had ik graag meer over willen lezen.

Leuk detail: twee van de drie feelgoods gaan over dezelfde personages. Heel leuk om op deze manier toch wat meer te weten te komen over die personages. Al met al heeft Van der Jagt met ‘Duik in het diepe’ een prima verhalenbundel geschreven. Heel benieuwd hoe een langer verhaal van haar hand zou zijn.

Auteur: Britt van der Jagt
Titel: Duik in het diepe
Genre: Kort verhaal
Aantal pagina's: 46
Uitgeverij: Books and Butterflies
ISBN: 9789464208863