Overslaan en naar de inhoud gaan

Camilla Läckberg – Gouden kooi

Voor de buitenwereld lijkt het of Faye alles heeft: een perfecte man, een geliefde dochter en een luxeappartement in de meest chique wijk van Stockholm. Maar duistere herinneringen uit haar jeugd in Fjällbacka achtervolgen haar en ze voelt zich steeds meer gevangen in een gouden kooi.

Ooit was ze een sterke vrouw met ambities, maar voor Jack heeft ze alles opgegeven. Als hij haar verlaat, stort haar hele wereld in. Ineens heeft ze helemaal niets meer. Eerst is ze radeloos, maar dan besluit ze zich niet zomaar gewonnen te geven en beraamt ze een meedogenloos wraakplan.

De toon voor ‘Gouden kooi’ wordt in het eerste hoofdstuk meteen gezet als je een vrij expliciete seksuele scène tussen Faye en Jack leest. Je merkt hierdoor meteen dat Camilla Läckberg een ander soort boek heeft geschreven dan haar voorgaande serie over Patrik Hedström en Erica Falck. Dat is in het begin wel even wennen. Je nieuwsgierigheid wint het, waardoor je al snel in het verhaal zit. Dat komt mede door de flashbacks naar het verleden van Faye. Je bent benieuwd wat zij in het verleden heeft meegemaakt, waardoor ze nu de persoon is geworden die ze is.

‘Gouden kooi’ wordt als thriller gerubriceerd, maar het leest meer als een (spannende) roman. Zeker als je de voorgaande boeken van Läckberg gewend bent, valt dit boek niet als een thriller te bestempelen. Als je het gaat lezen met het idee dat het een spannende thriller is, kom je wel wat bedrogen uit. De pakkende schrijfstijl van de auteur weet je echter wel te boeien. Niet alles wat er gebeurt, is even geloofwaardig… maar het blijkt uiteindelijk wel uitstekend in het verhaal te pakken. Begin met een schone lei aan deze roman en je zal een aantal prima leesuurtjes ervaren.

Auteur: Camilla Läckberg
Titel: Gouden kooi
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 368
Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 9789044354423