Overslaan en naar de inhoud gaan

Camilla Läckberg – Zusje

Er heerst grote opwinding in Tanumshede: de realitysoap Fucking Tanum wordt er opgenomen. Ex-deelnemers uit onder andere Big Brother gaan een tijdje in het stadje wonen en werken. Het hele dorp, met name de plaatselijke politiek, ziet dit helemaal zitten. Het maakt hen niet uit dat de meeste deelnemers op de een of andere manier beschadigd zijn.

Ondertussen zijn Patrik en Erica druk bezig met de laatste voorbereiding van hun huwelijk. En daar hebben ze hun handen vol aan.

Maar dan wordt Tanumshede opgeschrikt door een dodelijk ongeval. Een van de deelnemers – Marit – wordt dood achter het stuur gevonden. Er zat een flinke hoeveelheid alcohol in haar bloed, dus het lijkt een dodelijk ongeval. Maar Marit dronk nooit. Dus Patrik en zijn collega’s krijgen met een moordzaak te maken. Wie zit er achter deze moord? En waarom?

‘Zusje’ is alweer het vierde deel over Patrik Hedström en Erica Falck. Inmiddels heeft dit geliefde stel besloten om te gaan trouwen, en zijn ze volop bezig met de voorbereidingen daarvan. Wat hier niet echt bij helpt, is de moord op Marit. Hierdoor moet Patrik ook hard aan het werk, waardoor Erica voor vrijwel alles alleen staat. Maar het mag de liefde tussen de twee niet stoppen.

De populariteit van deze romans is niet beperkt gebleven tot Zweden. En dat is zeer terecht in mijn ogen. Läckberg krijgt het met haar literaire thrillers telkens weer voor elkaar om een spannend en kloppend verhaal te schrijven. Dat is ook het geval bij ‘Zusje’. Het lijkt alsof Marit geheel willekeurig is vermoord, maar dat blijkt helemaal niet zo te zijn. Het duurt alleen even voor je daar achterkomt.

Het enige nadeel aan de boeken van Läckberg blijft in mijn ogen dat ze vrij veel personages in haar verhalen gebruikt, en dat deze personen in een en hetzelfde hoofdstuk van alles meemaken. Soms zit er een witregel tussen als onderscheid, maar soms ook niet. En dat maakt het lezen van sommige hoofdstukken niet altijd even gemakkelijk.

Auteur: Camilla Läckberg
Titel: Zusje
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 376
Uitgeverij: Ambo|Anthos
ISBN: 9789026331473