Overslaan en naar de inhoud gaan

Catherine Steadman – De verdwijning

Actrice Mia Eliot is vanuit Londen naar LA gekomen om auditie te doen – haar kans om definitief door te breken. Ze voelt zich een buitenbeentje in de stad vol beroemde filmsterren en meedogenloze competitie, tot ze Emily ontmoet. Ook zij is actrice, maar ze is vriendelijk en oprecht en Mia kan het onmiddellijk goed met haar vinden.

Maar dan verdwijnt Emily plotseling en Mia blijkt de laatste persoon te zijn die haar heeft gezien. Er duikt een vrouw op die beweert dat ze Emily is, maar Mia weet meteen dat dit niet waar is. Waarom doet iemand zich als Emily voor?

Mia heeft een herinnering aan iemand die ze maar één keer heeft gezien en het verstikkende gevoel dat er iets heel, heel erg mis is. De politie gelooft niet dat de echte Emily vermist is, dus gaat Mia zelf op zoek naar antwoorden. Ze begint een eenzame en wanhopige zoektocht in een vreemde stad, waar niemand haar gelooft en zijzelf niet meer weet wie ze kan vertrouwen…

Het onderwerp dat Catherine Steadman voor haar nieuwste boek ‘De verdwijning’ is interessant te noemen. Je ontmoet iemand met wie het meteen goed klikt en je denkt dat je een vriendschap voor het leven hebt gesloten. Maar dan verdwijnt die persoon ineens en doet iemand anders zich voor als haar. Hoe ga je daarmee om? De auteur weet hiermee haar lezers meteen te boeien.

Vol goede moed begin je als lezer aan dit verhaal. Steadman weet de spanning over het algemeen goed in het verhaal te houden. Op een aantal moment zakt het echter wat in, waardoor je aandacht verslapt. Soms komt daar door het hoofdpersonage, waar je niet altijd even goed hoogte van krijgt. Soms komt het door het verloop van de zoektocht.

Naarmate de ontknoping van ‘De verdwijning’ nadert, volgen er nog wat kleine verrassingen. Het laatste hoofdstuk vormt uiteindelijk een prima afsluiting van dit verhaal.

Auteur: Catherine Steadman
Titel: De verdwijning
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 350
Uitgeverij: Xander Uitgevers
ISBN: 9789401615129