Overslaan en naar de inhoud gaan

Catherine Steadman – Mr. Nobody

Op een Engels strand wordt een man gevonden: half bewusteloos, geen papieren en niet in staat om te praten. Iedereen toont belangstelling. De ziekenhuismedewerkers voelen zich op onverklaarbare wijze tot hem aangetrokken, de internationale medische experts staan voor een raadsel en de landelijke pers noemt hem Mr. Nobody. Allemaal zijn ze op zoek naar antwoorden. Wie is deze man? En wat is er met hem gebeurd?

Neuropsychiater Dr. Emma Lewis wordt gevraagd de patiënt te beoordelen. Dit is haar grote kans: deze zaak kan haar wereldwijde bekendheid opleveren. Maar daar schuilt ook het gevaar. Veertien jaar geleden verliet Emma het dorp waar ze opgroeide en sindsdien heeft ze er alles aan gedaan om elk spoor van haar verleden uit te wissen. Lukt dat haar om vol te houden?

Catherine Steadman heeft zich duidelijk goed ingelezen in het medisch gebeuren rondom haar verhaal. Ze neemt de tijd om uit te leggen waarom de onbekende man kan lijden en wat dat kan betekenen. Dat zal voor de ene lezer interessanter zijn dan voor de andere. Bij mij zorgde het ervoor dat ik af en toe toch even uit het verhaal werd gehaald. Dat is jammer, aangezien ‘Mr. Nobody’ erg geheimzinnig begint waardoor je benieuwd wordt naar de rest van het verhaal.

De medische achtergrond zorgt er uiteindelijk mede voor dat je niet lekker in het verhaal komt. Je mist hierdoor ook wat spanning die je bij een thriller verwacht. Tegelijkertijd blijf je nieuwsgierig wie deze man is. Ook wil je weten waarom Dr. Lewis haar verleden probeerde uit te wissen. Die twee zaken zorgen ervoor dat je door blijft lezen om de antwoorden op je vragen te krijgen.

De ontknoping geeft je de antwoorden waarnaar je op zoek was. Steadman heeft een interessant onderwerp gekozen met een aantal bijzondere karakters. Mr. Nobody’ had alleen allemaal net wat spannender uitgewerkt mogen worden.

Auteur: Catherine Steadman
Titel: Mr. Nobody
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 376
Uitgeverij: Karakter
ISBN: 9789045219561