Overslaan en naar de inhoud gaan

Chantal Claassen – Spion op stiletto’s

Als Bibi door haar baas naar Milaan wordt gestuurd om te spioneren bij een concurrerende vestiging van het bedrijf waarvoor ze werkt, doet ze zich voor als journalist om binnen te komen. Eerst vindt ze de eigenaar van het bedrijf maar een kwal, maar naarmate ze hem steeds leuker begint te vinden, wordt het eigenlijk nóg lastiger.

Hoe kan ze haar ware identiteit onthullen zonder hem boos te maken? En wil ze nog wel werken voor haar baas in Nederland, die haar hierheen stuurde? Als haar de keus op een rottige manier uit handen wordt genomen, denkt Bibi dat ze alles kwijt is. Ze is een spion van niks en nu staat ze met lege handen. Of toch niet?

Na het lezen van het eerste hoofdstuk van ‘Spion op stiletto’s’ moet je nog wel even wennen aan het hoofdpersonage Bibi. Ze lijkt niet echt voor zichzelf op te kunnen komen en haar werk komt als het allerbelangrijkste over voor haar. Ze heeft namelijk niet zo’n sympathieke baas en je vraagt je als lezer oprecht af waarom Bibi voor hem werkt. Die vraag blijft in je hoofd hangen naarmate je verder leest in het boek.

Chantal Claassen weet binnen het genre een leuk en volwaardig verhaal neer te zetten. Natuurlijk had je bijvoorbeeld meer willen weten over Bibi’s beweegredenen om relatief lang voor een niet-leuke baas te werken of wat ze zoal in het verleden heeft meegemaakt, maar binnen het aantal bladzijden dat ‘Spion op stiletto’s’ kent kom je toch het een en ander te weten.

Het verhaal zelf verloopt niet heel verrassend, maar het past wel binnen het gekozen onderwerp. Claassen zorgt ervoor dat je lekker even kunt wegdromen naar Italië en knappe Italiaanse mannen. Dat is nooit verkeerd, toch?!

Auteur: Chantal Claassen
Titel: Spion op stiletto’s
Genre: Roman / kort verhaal
Aantal pagina's: 76
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020543681