Overslaan en naar de inhoud gaan

Chantal Claassen - Briefpost

Na haar studie is Kaat blijven hangen bij haar bijbaan in de beachclub. Als ze bevriend raakt met Oliver, een van de klanten, vertelt hij dat het niet goed gaat tussen hem en zijn vriendin Liv. Hij probeert de relatie te redden met gedichten en liefdesbrieven die bol staan van de clichés. Kaat schiet direct in de actiestand.

In het geheim herschrijft ze Olivers liefdesbrieven aan Liv. Met succes: de relatie tussen die twee bloeit weer op. Maar Kaat raakt in de war als ze jaloezie voelt; dit was toch juist wat ze wilde?

In het begin moest ik even in het verhaal komen. Het was eventjes geleden dat ik 'Briefpost' had gelezen, dus ik moest weer even op een rijtje krijgen hoe een en ander in elkaar stak. Zodra ik dat weer door had, werd ik meegenomen in een mooi verhaal.

Net zoals in het voorgaande deel uit de Beachclub Esperanza
 serie schuwt Chantal Claassen het niet om ook wat heftigere thema's aan bod te laten komen. Wat het deze keer is, laat ik in het midden om geen spoilers weg te geven. De heftige gebeurtenis zorgt er in ieder geval voor dat hoofdpersonage Kaat is geworden wie ze nu is. Voordat je over deze gebeurtenis leest, snap je bepaalde keuzes van Kaat niet. Je gaat haar stukken beter begrijpen als je meer over haar verleden leest.

Naast Kaat komen er nog een aantal interessante personages voorbij, zoals collega Sunee en zus Danielle. Beiden hebben een belangrijke rol in Kaats leven. Ook komen er een aantal oude bekenden voorbij, waaronder Jesse en Benjamin. Laten we Oliver niet vergeten. Deze man wordt steeds belangrijker in het verhaal. Door de beeldende schrijfstijl van Claassen krijg je een goed beeld van hem. Altijd fijn als een auteur dat voor elkaar krijgt.

'Briefpost' is een fijne roman, waarin diverse belangrijke thema's voorbij komen: vriendschap, familie en verdriet zijn er daar een aantal van. Hoe verder je in het verhaal bent, hoe lastiger is om het boek weg te leggen. Je wil vooral weten hoe het Kaat vergaat en wanneer ze bepaalde inzichten krijgt. De epiloog vormt een mooie afsluiting van dit tweede deel.

Auteur: Chantal Claassen
Titel: Briefpost
Serie: Beachclub Esperanza
Genre: Roman
Aantal pagina's: 256
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020539349