Overslaan en naar de inhoud gaan

Chantal Claassen en Saskia M.N. Oudshoorn – De wensenwinkel

De beste vriendinnen Claire en Josie beginnen een wensenwinkel in het oude pand van Claires oma. De knappe aannemer Stijn verbouwt een oude naaisalon tot een winkel, en daarna stromen de wensen al snel binnen.

De winkel is zo’n groot succes dat ze meer handen nodig hebben. Het liefst die van een man… Kan de knappe soapster Jim de vriendinnen helpen?

Wat leuk dat de auteurs Chantal Claassen en Saskia M.N. Oudshoorn samen een boek hebben geschreven. Ze hebben met ‘De wensenwinkel’ een heerlijk verhaal geschreven, waarbij je even meegenomen wordt in een mooie en liefdevolle wereld… die ook wel wat rauwere kantjes kent.

Het verhaal van ‘De wensenwinkel’ lees je afwisselend vanuit de vier hoofdpersonages: Claira, Josie, Stijn en Jim. Leuk gedaan door Oudshoorn en Claassen, omdat je op deze manier de vier personen goed leert kennen. Je leest hun gevoelens en gedachten, waardoor je soms meer weet dan de andere personages uit het boek. Het zorgt er overigens ook voor dat je sommige personages de spreekwoordelijke schop onder hun kont wil geven. Ik zal niet verklappen wie ik daarmee bedoel, maar als je het boek leest dan zal je precies weten over wie ik het heb.

‘De wensenwinkel’ staat vol mooie en ontroerende passages. De auteurs weten een paar actuele onderwerpen aan te kaarten, waaronder eenzaamheid en dementie. Door de beeldende manier van vertellen komen deze situaties echt bij de lezer binnen. Het liefste zou je zelf ook mee gaan helpen in de winkel van Claire en Josie. Heerlijk als je zo wordt meegenomen in een verhaal.

Richting het einde volgt een mooie en redelijk zoetsappige ontknoping die helemaal binnen de stijl van het boek past. ‘De wensenwinkel’ is een ideaal boek om richting de feestdagen te lezen. Geniet ervan!

Auteurs: Chantal Claassen en Saskia M.N. Oudshoorn
Titel: De wensenwinkel
Genre: Roman
Aantal pagina's: 352
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020550931