Overslaan en naar de inhoud gaan

Chantal Claassen - Flessenpost

Na een mislukte relatie trekt Chloë tijdelijk in bij beste vriendin Babs. Nu ze weer alleen is, voelt ze het gemis van haar overleden ouders en broertje des te meer. Ook het feit dat de gezondheid van haar oma zo achteruitgaat, baart haar zorgen.

Als ze op het strand van Hoek van Holland een fles in de zee gooit met een wens voor haar oma, ziet ze dat er bij Beachclub Esperanza personeel wordt gezocht. Chloë aarzelt geen moment en solliciteert. Nogal rücksichtslos, maar misschien wel haar beste zet in tijden.

Meteen vanaf het begin weet Chantal Claassen je in het verhaal van ‘Flessenpost’ te trekken. Het begint met een heftig fragment, waardoor je nieuwsgierigheid meteen gewekt is. Wat is er precies gebeurd? Hoe gaat het nu met het meisje uit het bericht? Op deze en vele andere vragen krijg je gedurende het boek antwoord.

De eerste tien hoofdstukken neemt de auteur de tijd om de setting van het verhaal neer te zetten. Dat is eigenlijk wel heel prettig, omdat je daar weet met welke personages je te maken hebt en in het kort al ontdekt wat ze zoal hebben meegemaakt in het verleden. Vanaf het elfde hoofdstuk begint het verhaal als het ware “echt” en word je helemaal meegenomen in het verhaal van Chloë. Claassen heeft met haar een fijn hoofdpersonage gecreëerd. Je leeft als lezer met haar mee, je gunt haar het allerbeste en je wil haar af en toe een figuurlijke schop onder haar kont geven.

Naast Chloë komen er nog een aantal fijne personages voorbij, waaronder beste vriendin Babs en de oma van Chloë. Ook de eigenaren en het personeel van de beachclub worden niet vergeten. Door de beeldende schrijfstijl kun je een goed beeld van hen allemaal vormen. Heerlijk!

De auteur schuwt het niet om in deze fijne feelgood roman ook een aantal heftigere thema’s aan te halen, waarbij het overleden van Chloës ouders en broertje het heftigst zijn. Claassen heeft het in ieder geval voor elkaar gekregen dat ik tijdens het lezen van ‘Flessenpost’ een aantal keren met tranen in mijn ogen zat. Ik werd gewoon echt helemaal meegenomen in dit boek. Het einde past helemaal bij het verhaal en is verrassender dan je in eerste instantie wellicht zou verwachten. Al met al heeft de auteur een heel mooi debuut geschreven. Ik kijk uit naar het volgende deel uit de Beachclub Esperanza-serie.

Auteur: Chantal Claassen
Titel: Flessenpost

Serie: Beachclub Esperanza

Genre: Roman

Aantal pagina's: 256

Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020539332