Overslaan en naar de inhoud gaan

Chantal van Gastel – Bestemd voor mij

Jessica heeft een drukbezet leven. Dat geldt ook voor haar beste vriendinnen Micky, Hannah en Debbie. Daardoor zien ze elkaar veel minder vaak dan ze zouden willen.

Met de feestdagen voor de deur hebben de vier vriendinnen besloten om een lang weekend samen door te brengen in het familiehuis van de ouders van Jessica en Micky. Ze verheugen zich er allemaal enorm op. Bij aankomst wacht hen al meteen een verrassing. Ze zijn niet de enige gasten in het vakantiehuis. En dat is niet de enige verrassing waarmee de vier meiden te maken krijgen.

In ‘Bestemd voor mij’ staat Jessica centraal. Zij was een bijfiguur uit ‘Geknipt voor mij’, waarin Hannah het hoofdpersonage was. Tijdens een interview op de Margriet Winterfair vertelde Chantal van Gastel dat het personage Jessica haar niet losliet na het schrijven van ‘Geknipt voor mij’. Ze dacht altijd dat ze ooit nog een kort verhaal over haar zou schrijven, maar het werd uiteindelijk een heel boek. Beide boeken zijn los van elkaar te lezen, maar het is wel erg leuk als je het boek over Hannah al eens gelezen hebt.

Het verhaal van ‘Bestemd voor mij’ leest lekker vlotjes, zoals we inmiddels van Van Gastel gewend zijn. De beeldende schrijfstijl zorgt ervoor dat je bepaalde situaties zo voor je ziet. Dat maakt het lezen extra leuk. Je leest het verhaal vanuit Jessica en zij krijgt voldoende diepgang, waardoor je haar goed leert kennen. De flashbacks naar vroeger helpen daarbij. Daardoor begrijp je beter waarom ze bepaalde gedachten heeft en sommige handelingen doet. Ook de andere personages leer je wat beter kennen. Als je de andere boeken van Chantal van Gastel ook gelezen hebt, kun je zomaar een of twee oude bekenden voorbij zien komen. Altijd leuk als een auteur dat doet.

Richting het einde van het boek komt alles mooi samen. De auteur zorgt voor een prachtige afsluiting in het slot van het verhaal. Met tranen in je ogen zal je dit lezen, waarna je het boek met een goed gevoel afsluit. En wie weet volgt er ooit nog een verhaal vanuit Micky. Gevoelsmatig valt er nog wel het een en ander over haar te vertellen.

Auteur: Chantal van Gastel
Titel: Bestemd voor mij
Genre: Roman
Aantal pagina's: 320
Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 9789044355727