Overslaan en naar de inhoud gaan

Chantal van Gastel – Zwaar verliefd (filmeditie)

De jonge dierenarts Isa worstelt met haar gewicht, haar werk en de liefde. Haar onzekerheid wordt alleen maar versterkt als ze als een blok valt voor Ruben, de ontzettend aantrekkelijke eigenaar van de labrador waar ze een levensreddende actie bij heeft uitgevoerd. Maar hoe zorgt ze ervoor dat hij net zo gek op haar wordt als op zijn hond...?

Als er een trilogie is die ik graag gelezen heb én inmiddels al meerdere malen herlezen heb, is het de Zwaar-trilogie van Chantal van Gastel. De reden? De boeken zijn heerlijk om te lezen, zijn vlot geschreven, bevatten veel humor en zitten vol herkenning voor volgens mij elke vrouw. Isa is zo’n leuk, gezellig en lief personage, waar je vanaf het begin dol op bent. En Ruben, ja Ruben… hij staat voor ieders “Prins op het witte paard” ;-).

Je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen hoe gaaf ik het vond toen Van Gastel bekend maakte dat ‘Zwaar verliefd’ verfilmd zou gaan worden. Tijdens het lezen had ik zelf bedacht hoe de verschillende personages eruit zouden komen te zien. Dat zijn niet letterlijk alle acteurs geworden die ik in mijn hoofd had. Jim Bakkum als Ruben was wel even wennen… totdat ik de trailer zag én het ineens helemaal vond kloppen. Ik had altijd gedacht dat Sanne Vogel ooit Isa zou spelen in een verfilming, maar Barbara Sloesen als Isa zie ik helemaal zitten. Vanaf vandaag (11 oktober) draait ‘Zwaar verliefd’ in de Nederlandse bioscopen.

Speciaal daarvoor is er een filmeditie van ‘Zwaar verliefd’ verschenen. Natuurlijk had ik dit boek allang gelezen, in mijn kast staan en gerecenseerd. Toch wilde ik deze filmeditie ook hebben. Ik ga er namelijk vanuit dat alle delen uiteindelijk verfilmd worden... en dan wil ik natuurlijk ook alle filmedities in mijn boekenkast hebben staan.

Aan het verhaal in de filmeditie is niet veranderd en daarmee is mijn mening over het boek onveranderd gebleven. Het verhaal leest lekker vlot, zit vol leuke personages, heeft veel humor en biedt volop herkenning. Het blijft dus een aanrader om te lezen! Wat voor mij wel veranderd is, zijn de beelden die ik bij de personages heb. Sinds ik weet welke acteur welk personage in de film speelt, zie ik die personen voor me tijdens het lezen van het boek. Erg grappig om te merken.

Auteur: Chantal van Gastel
Titel: Zwaar verliefd (filmeditie)
Genre: Chicklit
Aantal pagina's: 256
Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 9789044355222