Overslaan en naar de inhoud gaan

Ciara Geraghty – Uit het leven van Scarlett

Alles in het leven van Scarlett verloopt op rolletjes. Dat wil zeggen, tot nu toe. Want Scarlett is weer terug in haar ouderlijk huis, haar plannen liggen in duigen en er is een baby op komst. En dat terwijl John, haar volwassen (nou ja?) vriendje haar heeft verlaten om als archeoloog te gaan werken in een Braziliaans dorp.

Maar het wordt nog erger, want Scarlett weet niet zeker wie de vader van de baby is. (Al heeft ze in haar hele 35-jarige leven maar met 4 ½ man geslapen, om precies te zijn.) Ze besluit zich op haar baan als huwelijksplanner te storten, hoewel ook dat niet echt soepel verloopt. Ze krijgt gevoelens voor haar grootste klant, de toekomstige echtgenoot van iemand anders…

‘Uit het leven van Scarlett’ heeft alle ingrediënten in zich om een heerlijke feelgood roman te zijn. Toch lukt het Ciara Geraghty niet om mij mee te krijgen in het verhaal van Scarlett. Net zoals bij haar vorige roman had ik ook met dit hoofdpersonage niet zoveel. Ze komt niet echt sympathiek over, waardoor je haar lange tijd niet aardig vindt. Dat maakt het best lastig om lekker in een verhaal te komen.

De schrijfstijl van Geraghty is verder prima. Ze gebruikt relatief korte hoofdstukken, dat de snelheid van een verhaal zou kunnen bevorderen. Gevoelsmatig had het verhaal ook met 100 bladzijden minder verteld kunnen worden. Het is hier en daar wat uitgebreider dan nodig is. Al met al was ‘Uit het leven van Scarlett’ niet echt mijn type boek.

Auteur: Ciara Geraghty
Titel: Uit het leven van Scarlett
Genre: Roman
Aantal pagina's: 560
Uitgeverij: Karakter
ISBN: 9789045218960