Overslaan en naar de inhoud gaan

Clarisse van Veen – Geentje

Geentje is geen gans en ook geen eendje... Maar wat dan wel? Het kleine kuiken komt helemaal alleen uit het ei, zonder ouders, maar boordevol vragen.

Op zoek naar antwoorden volgt hij een spoor van veren, die zijn ouders voor hem hebben achtergelaten. Tijdens zijn tocht komt hij kwaadaardige maar ook behulpzame dieren tegen. Zal hij zijn ouders, Govert en Saar, uiteindelijk vinden en weten te bevrijden?

Als je het prentenboek ‘Geentje’ van Clarisse van Veen ziet, word je meteen nieuwsgierig. Dat komt zowel door de titel als de kaft. Het boek ziet er prachtig uit. Het diertje op de kaft lijkt echt naar je toe te komen lopen. Geweldig gedaan!

Niet alleen qua uiterlijk is het prentenboek mooi. Dat geldt ook voor het verhaal. Van Veen heeft een mooi, interessant en leerzaam verhaal geschreven. Je gaat samen met Geentje op zoek naar zijn ouders (én zijn identiteit). Daarnaast leer je het een en ander over verschillende dieren. Het is heerlijk prentenboek om voor te lezen, zodat je samen kunt ontdekken wat er allemaal in het boek gebeurt.

De bijzondere illustraties in het boek zijn van de hand van Van Veen. Het is een combinatie van fotografie, aquarellen en handgemaakte voorwerpen. Dat geeft de afbeeldingen iets extra’s en iets heel bijzonders. Daarnaast heeft Van Veen het verhaal bedacht en beschreven. Al met al is ‘Geentje’ een juweeltje dat niet in je boekenkast mag ontbreken.

Auteur: Clarisse van Veen
Titel: Geentje
Genre: Prentenboek
Aantal pagina's: 48
Uitgeverij: De Rollende Uitgeverij
ISBN: 9789082882162