Overslaan en naar de inhoud gaan

Claudia Vanzegbroeck – Liefde in tijden van ontkenning

Anna De Jong, bibliothecaresse, en Peter Claes, orthopedist bij UZ Leuven, leren elkaar voor het eerst kennen in de gevangenisbibliotheek. Wanneer Peter vrijkomt, voelt Anna zich verloren. De liefde die ze al van bij het begin voor hem voelt gaat maar niet weg. Zijn vertrek zet haar hele leven op zijn kop.

Buiten de muren van de gevangenis probeert Peter zijn leven weer op orde te krijgen. Dat blijkt moeilijker dan gedacht, zeker wanneer er iets gebeurt dat zijn hele toekomst zal veranderen. Het bittere gevoel dat hij in de gevangenis heeft opgelopen, laat hem niet meer los en doet hem beseffen dat Anna hem enkel wilde helpen. Zal Peter erin slagen om met Anna te praten over de aangrijpende gebeurtenis? Biedt de toekomst nog nieuwe kansen?

In de verhalenbundel ’Valentijn met twee’ stond het korte verhaal ‘Liefde in tijden van moord’, geschreven door Claudia Vanzegbroeck. Dat was mijn favoriete verhaal uit deze bundel, mede door onverwachte ontknoping. Voor degenen die deze bundel niet gelezen hebben, geeft de auteur een korte samenvatting voorafgaand aan ‘Liefde in tijden van ontkenning’. Hierdoor kun je de beide verhalen prima los van elkaar lezen.

Vanzegbroeck laat de beide hoofdpersonages Anna en Peter aan het woord. Hierdoor leer je hen wat beter kennen, alhoewel je bij allebei het gevoel hebt dat ze nog een en ander verborgen houden. Zonder iets van het verhaal weg te willen geven, ben je als lezer wel heel nieuwsgierig naar de beweegredenen van met name de acties van Peter. Dat klinkt nu waarschijnlijk heel vaag, maar als je het verhaal gelezen hebt begrijp je wel wat ik bedoel.

Het verhaal leest lekker vlot. Voor je het weet, heb je het al uit en kun je met een gerust hart het e-book afsluiten. De auteur heeft een prima vervolg op haar eerdere korte verhaal geschreven. Het is erg leuk om nog te ontdekken hoe het verder is gegaan met deze twee personages. Fijn boek om lekker even tussendoor te lezen.

Auteur: Claudia Vanzegbroeck
Titel: Liefde in tijden van ontkenning
Genre: Roman / kort verhaal
Aantal pagina's: 112
Uitgeverij: Books & Butterflies
ISBN: 9789464208702