Overslaan en naar de inhoud gaan

Clive Gifford – Hoe werkt een trein?

Iedereen instappen! Van de snelste tot de langste, de oudste tot de nieuwste, door tunnels, over bruggen en langs de bergen: dit boek neemt je mee op een fascinerende reis door de wereld van treinen. Kijk achter de flapjes hoe een stoomtrein voorbij puft, verken een druk treinstation, klim aan boord van een intercity. Ontdek de treinen zoals je ze nog nooit eerder zag!

Clive Gifford heeft inmiddels al verschillende educatieve kinderboeken uitgebracht, die op een leuke en boeiende manier dingen aan kinderen uitleggen. ‘Hoe werkt een trein?’ is het nieuwste exemplaar in deze serie. Hierin leer je alles dat je maar over treinen zou willen weten.

Het boek is een waar feestje om te bekijken. Dat geldt niet alleen voor de jonge doelgroep, maar eigenlijk voor iedereen die iets met treinen heeft. Op een eenvoudige en duidelijke manier legt de auteur het een en ander uit over onder meer de geschiedenis van treinen, de stoomtrein en de snelheid van treinen. Op vrijwel elke pagina valt van alles te ontdekken. Er zijn flapjes waar je achter kunt kijken, de illustraties van James Gulliver Hancock hebben veel mooie details en op verschillende plekken staat uitleg. Dat maakt het hele boek erg interessant om op je gemak door te nemen.

Gifford heeft zich goed ingelezen in het onderwerp en zich uitstekend ingeleefd in de jonge doelgroep. Daardoor is ‘Hoe werkt een trein?’ een geweldig boek om meerdere keren te bekijken, te lezen én te ontdekken. Dit boek mag niet ontbreken in de boekenkast van iedere treinliefhebber.

Auteur: Clive Gifford
Titel: Hoe werkt een trein?
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 48
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000370559