Overslaan en naar de inhoud gaan

Corina Bomann – Het klaprozenjaar

Nicole groeide op als enig kind zonder vader en sindsdien droomt ze ervan zelf ooit een groot gezin te hebben. Als ze tot haar grote vreugde merkt dat ze zwanger is, lijkt haar droom werkelijkheid te worden… tot bij een onderzoek duidelijk wordt dat haar baby een erfelijke hartafwijking heeft. Maar zij en de vader van het kind noch haar moeder zijn de oorzaak van het defecte gen. Bang en vol brandende vragen gaat Nicole naar haar moeder, die in het verleden nooit over Nicoles vader wilde praten.

Geconfronteerd met het verdriet van haar dochter begint Marianne te vertellen. Nicole, diep geraakt door het verhaal van haar moeder, besluit dat het tijd wordt om de wonden uit het verleden te helen en haar kind een mooie toekomst te geven. Ze gaat op zoek naar haar vader…

Als je ‘Het klaprozenjaar’ in je handen hebt, valt als eerste de prachtige omslag op. Niet alleen de kaft is mooi om te zien, dat geldt voor het hele boek. Het is omringd met klaprozen en echt een plaatje om naar te kijken. Gelukkig is het verhaal ook heel mooi om te lezen.

Corina Bomann vertelt het verhaal uit ‘Het klaprozenjaar’ vanuit twee personages: Nicole en Marianne. Je leeft mee met Nicole als ze ontdekt dat er iets met haar ongeboren kindje aan de hand is, maar dat geldt ook voor Marianne nadat ze het verhaal over haar verleden vertelt. Het resultaat is een prachtig en ontroerend verhaal. Het is mooi om over het verleden van Nicoles moeder te lezen en hoe dat verweven is met het heden.

Bomann weet haar lezers geboeid te houden door zowel in het heden als in het verleden telkens een stukje informatie te geven en dan weer terug te gaan naar de andere tijd. Daardoor blijf je lezen, omdat je wil weten hoe het verder gaat. ‘Het klaprozenjaar’ is een aanrader als je van familieverhalen met een historische tintje houdt.

Auteur: Corina Bomann
Titel: Het klaprozenjaar
Genre: Roman
Aantal pagina's: 416
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022576939