Overslaan en naar de inhoud gaan

Daphna Loudar – Handboek voor tienermeiden

Je staat aan het begin van de puberteit, of zit er al middenin. Er gebeurt opeens van alles in je lijf waardoor je je anders voelt en er anders uitziet. En dat kan best verwarrend zijn. Je wordt voor het eerst ongesteld, krijgt haargroei op allerlei plekken en puisten zo groot als knikkers…

Maar geen reden tot paniek, je bent niet de enige die hier doorheen gaat! Natuurlijk kun je hier heel veel over vinden op het internet, maar waar begin je tussen die stortvloed aan informatie? En is het wel betrouwbaar? Dit boek staat vol met eerlijke en praktische informatie over alles wat je wilt weten, maar niet durft te vragen, of waar je het met je ouders ab-so-luut niet over wilt hebben.

Daphna Loudar is pedagoge. Omdat ze zelf in haar twenties zit, weet ze nog goed hoe het is om middenin de puberteit te zitten. Dat is te merken als je ‘Handboek voor tienermeiden’ leest. De auteur schrijft op een duidelijke en leuke manier over verschillende uiteenlopende onderwerpen. Daarbij geeft ze op vrijwel elke vraag die een pubermeisje kan hebben een antwoord.

In totaal bestaat het boek uit tien delen, waaronder Lichaam, Vriendschap en Social Media. Dat begint met een korte inleiding over het desbetreffende onderwerp, waarna vervolgens verschillende aspecten van dat onderwerp behandeld worden. Loudar gaat onder meer in op menstruatie, je allereerste kus en de back-up vriendin. Dat doet ze telkens op een prettige manier. Nergens wordt ze belerend of iets dergelijks. Het is duidelijk, het is informatief en het kan het leven van een pubermeisje een stuk prettiger maken.

‘Handboek voor tienermeiden’ is een aanrader om te lezen, zowel voor meiden tussen de 12 en 18 jaar als voor hun ouders. Je wordt er altijd wel iets wijzer van.

Auteur: Daphna Loudar
Titel: Handboek voor tienermeiden
Genre: Non-fictie
Aantal pagina's: 336
Uitgeverij: Spectrum
ISBN: 9789000354290