Overslaan en naar de inhoud gaan

Dario Correnti – Heimwee naar bloed

Een stadje in het noorden van Italië wordt opgeschrikt door een aantal moorden. De lijken van de slachtoffers zijn gruwelijk toegetakeld en de moordenaar laat telkens een mysterieuze, in bloed geschreven boodschap achter: ViVe.

Twee journalisten, Marco Besana, een oude rot, en de jonge, onhandige Ilaria Piatti, besluiten de moorden te onderzoeken. Ilaria is ervan overtuigd dat de moordenaar een copycat is die zich laat inspireren door Vincenzo Verzeni, de eerste Italiaanse seriemoordenaar. Verzeni, bijgenaamd ‘de vampier van Bergamo’, werd in de negentiende eeuw veroordeeld voor de moord op twee vrouwen en de aanranding van zes andere, waarbij hij hen beet en hun bloed dronk.

Wat hebben deze nieuwe moorden te maken met een seriemoordenaar die al een eeuw dood is? De twee journalisten storten zich op de zaak, maar worden van alle kanten tegengewerkt. Zullen zij in staat zijn om deze zaak op te lossen voor er opnieuw een slachtoffer valt?

‘Heimwee naar bloed’ bestaat uit drie delen. Elk deel bestaat uit korte hoofdstukken die voorzien zijn van een datum. Daardoor kun je het verhaal meteen vanaf het begin goed volgen. Door de relatief korte hoofdstukken en het prettige taalgebruik leest het boek lekker vlot. Je zit er meteen vanaf de eerste hoofdstukken in en bent benieuwd naar het vervolg van het verhaal. Dat heeft Dario Correnti goed voor elkaar gekregen.

De personages worden op een boeiende en levendige manier beschreven. Hierdoor zie je de verschillende personen als het ware voor je. Dat geldt ook voor de omgeving waarin ‘Heimwee naar bloed’ zich afspeelt. Knap hoe de auteur dat voor elkaar heeft gekregen. Je krijgt zelfs kriebels over je hele lichaam als je over de moordenaar en diens daden leest. Aanrader voor thrillerliefhebbers!

Dario Correnti is een pseudoniem waarachter twee auteurs schuilgaan. Maar wie? Nog voor ‘Heimwee naar bloed’ verscheen in Italië was de internationale belangstelling al groot. Een van de redenen daarvan was dat het verhaal gebaseerd is op een seriemoordenaar die echt heeft bestaan.

Auteur: Dario Correnti
Titel: Heimwee naar bloed
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 448
Uitgeverij: HarperCollins
ISBN: 9789402701616