Overslaan en naar de inhoud gaan

De grote winter boekentag

Op Geekish kwam ik een leuke boekentag tegen, die in het thema winter was. Hierbij vinden jullie mijn antwoorden. Ik ben natuurlijk erg benieuwd naar jullie antwoorden. Neem ‘m gerust over en vergeet niet om Geekish dan even te vermelden, aangezien zij deze boekentag bedacht hebben.

Oud en Nieuw: leesdoelen voor het nieuwe jaar
Vorig jaar heb ik gemerkt dat ik als ons zoontje slaapt steeds vaker een boek ga lezen in plaats van een serie te gaan kijken. Dat laatste doe ik ook nog regelmatig, maar ik blijf een echte boekenwurm. Dat resulteerde in 2019 in 177 boeken. Toch begin ik mijn leesdoel voor dit jaar op 100 boeken. De eerste maand is dat al goed gegaan met dertien boeken, maar daar zitten ook enkele voorleesboeken tussen. Ik vind het namelijk leuk om elke maand één of twee voorleesboeken met jullie te delen. Waarschijnlijk ga ik wel over die 100 boeken heen dit jaar, maar ik kan mijn leesdoel altijd nog naar boven bijstellen.

Winterse kleuren: boek met een winterse cover
Eén van mijn favoriete boeken met een winterse cover is ’Bestemd voor mij’ van Chantal van Gastel.

Donker buiten: een boek met een rol voor de nacht, sterren en/of duisternis
Hierbij moest ik meteen denken aan ’Onder de sterren van Montpellier’ van Marina Folkers.

Sneeuw: een boek met winterse setting
De titel zegt het al meteen: ’Kerstmis in het Duincafé’. Ook al hebben wij nog geen echte winter gehad, Kerstmis blijft gelinkt aan de winter en een winterse setting. Tijdens het lezen van dit boek van Debbie Johnson krijg je zeker een winters gevoel.

Wintersport: een boek waarin sport een rol speelt
Aangezien ik sinds de geboorte van ons zoontje steeds meer kinderboeken (voor)lees, mag er in deze boekentag natuurlijk geen voorleesboek ontbreken. In ’Bobbi gaat voetballen’ speelt een favoriete sport een belangrijke rol. Ik ben wel benieuwd wat voor sport ons zoontje later eventueel wil gaan doen… maar voor nu lezen we onder andere voor over een voetballende Bobbi.

Schaatsen: favoriete boek van eigen bodem
Loes den Hollander blijft één van mijn favoriete auteurs. Ik heb al haar boeken gelezen én in mijn boekenkast staan. Ze heeft zelfs een eigen plank. Afgelopen jaar verscheen haar 25e thriller getiteld ’Toen ik dood was’.

-10°: een boek waar je niet warm van wordt
Wat heb ik veel lovende recensies gelezen over ‘Dert13n’ van Steve Cavanagh. Ik had helemaal zin in deze spannende thriller. En wat vond ik dit boek tegenvallen. Met moeite heb ik het uitgelezen… en het daarna niet meer teruggezet in mijn boekenkast.

Sneeuwpop: een boek waar je om moet lachen
Hier ga ik weer voor een kinderboek. Als kind las ik al graag boeken van Jacques Vriens en dat is eigenlijk altijd zo gebleven. In 2019 verscheen ’De reis met de vliegende leunstoel’. Ik heb een aantal keer hardop moeten lachen om dit verhaal.

Winter is coming: je favoriete fantasyserie of fantasyboek
Dat kan voor mij maar één antwoord zijn: de Harry Potter-boeken. Deze boeken heb ik zowel in het Nederlands als in het Engels gelezen. Inmiddels heb ik alle delen ook al meerdere keren gelezen. Mijn favoriete boek uit deze serie blijft ’Harry Potter en de vuurbeker’. Ik krijg helemaal zin om weer eens een Harry Potter-boek te gaan lezen.

Lente: een boek waar je naar uitkijkt
Er zijn meerdere boeken waar ik naar uitkijk, maar het boek dat ik meteen wil gaan lezen zodra het is verschenen is ‘Zon’ van Lucinda Riley. Ik ontdekte De zeven zussen-serie pas vorig jaar, maar ik heb inmiddels de eerste vijf boeken met veel plezier gelezen. Ik ben heel benieuwd naar het verhaal van Electra.