Overslaan en naar de inhoud gaan

Debbie Johnson – Een huwelijk in het Duincafé

Het Duincafé maakt zich op voor een groots feest: een huwelijk! De enige die daar geen tijd voor lijkt te hebben is Auburn Longville. Ze is ingetrokken bij haar zus, zorgt voor haar moeder en werkt in de plaatselijke apotheek. Kortom, haar leven is al druk genoeg.

Tot haar grote schrik arriveert er iemand in het dorp die alles in de war kan schoppen. Iemand die ook haar nieuwe relatie met de beeldschone Finn Jensen in gevaar kan brengen. Auburns verleden achtervolgt haar en het is de hoogste tijd een bepaalde situatie eindelijk op te biechten.

In het zesde en laatste deel uit de Het Duincafé-reeks heeft Debbie Johnson personage Auburn centraal gezet. Deze persoon is al eerder in de serie voorbij gekomen, maar in ‘Een huwelijk in het Duincafé’ leer je haar beter kennen. Voor mij was het een personage waar ik wel even aan moest wennen. In het vorige deel kwam ze regelmatig voorbij en kwam ze wat excentriek over. Auburn blijkt wel veel meer te zijn dan dat en ze heeft het een en ander meegemaakt in het verleden. Naarmate je daar meer over te weten komt, ga je haar beter begrijpen en meer waarderen. Maar het was voor mij wel het personage waar ik het minste mee had in deze boekenreeks.

Zoals we inmiddels in deze serie van Johnson gewend zijn, laat ze de andere personages ook met regelmaat voorbij komen. Zo lees je hoe het met hen verder is gegaan na het vorige deel. Heel leuk, want je hebt als lezer inmiddels je favoriete personages en je bent benieuwd wat zij nog allemaal hebben meegemaakt. Natuurlijk staat Auburn centraal in het verhaal, maar wordt de rest niet vergeten.

Het verhaal van ‘Een huwelijk in het Duincafé’ leest prima. De beeldende schrijfstijl van de auteur draagt daaraan bij en het gegeven dat je een steeds beter beeld hebt kunnen vormen van alle personages en de omgeving. Richting het einde van het boek wil je haast wat langzamer lezen, omdat dit de laatste keer is dat je in Het Duincafé zal doorbrengen. Gelukkig heeft de auteur een prachtig en uitgebreid nawoord geschreven, dat een extra mooie afsluiting van de boekenreeks vormt. Ik ga Het Duincafé en haar bijzondere personages wel een beetje missen. Ik sluit zeker niet uit dat ik deze serie ooit nog een keer ga lezen.

Auteur: Debbie Johnson
Titel: Een huwelijk in het Duincafé
Serie: Het Duincafé
Genre: Roman
Aantal pagina's: 320
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022596043