Overslaan en naar de inhoud gaan

Denise Meijer – Zondebokken en selfies

Van kleins af aan weet Lola wat er van haar verwacht wordt: rechten studeren en komen werken bij het advocatenkantoor van haar moeder. Als ze na haar afstuderen besluit liever als foodblogger verder te gaan krijgen ze flinke ruzie. Lola gaat uit huis, maar het volwassen leven valt haar nogal tegen: ze verliest haar inspiratie en daarmee haar volgers.

Om zichzelf op te beuren is een selfie met een lammetje dé oplossing, besluit ze. Alleen als je daarvoor midden in de nacht in een dronken bui over het hek van de plaatselijke kinderboerderij klimt, kan dat weleens voor problemen zorgen. Zeker als je per ongeluk de boel sloopt en op camera blijkt te staan. Om het goed te maken gaat Lola bij de boerderij aan de slag als vrijwilliger. Ze zet haar beste beentje voor, maar de knappe neef van de eigenaar blijft het haar moeilijk maken. Als dat maar goed gaat…

In het begin van ‘Zondebokken en selfies’ weet je niet zo goed wat je van hoofdpersonage Lola moet vinden. Waarom wil ze zo graag een selfie met een lammetje maken? Wat doet ze in het dagelijks leven? Waarom wordt haar leven zo beheerst door social media? Hoe komt het dat ze zo’n stroeve relatie met haar moeder heeft?

Lola komt in eerste instantie ietwat arrogant over, maar dat blijkt gelukkig maar schijn te zijn. Ze is juist lief en aardig en ze probeert er het beste van te maken. Hoe langer ze op de kinderboerderij meewerkt, hoe beter het met haar lijkt te gaan. Leuk hoe Denise Meijer het hoofdpersonage een mooie ontwikkeling laat doormaken.

‘Zondebokken en selfies’ leest prettig en is een leuk verhaal. Hier en daar wat voorspelbaar, maar dat doet niets af aan het leesplezier. Sommige gebeurtenissen gaan wat snel, maar stiekem wil je gewoon nog wat langer op de kinderboerderij vertoeven. Al met al heeft Meijer een fijne roman geschreven, waar je een aantal leuke leesuurtjes mee beleeft.

Auteur: Denise Meijer
Titel: Zondebokken en selfies
Genre: Roman
Aantal pagina's: 215
Uitgeverij: Loft Books
ISBN: 9789047207856