Overslaan en naar de inhoud gaan

Diverse auteurs – Valentijn met twee

‘Valentijn met twee’ is een heerlijke verhalenbundel geschikt voor elk moment. Een extra beetje liefde kan iedereen gebruiken!

‘Valentijn met twee’ is een verhalenbundel met vijf korte verhalen, te weten ‘Topverkoper’ van Cecile Koops, ‘Liefde in tijden van moord’ van Claudia Vanzegbroeck, ‘Glimlach naar een schaduw’ van Alex Peeters, ‘Autocrush’ van Isabelle Paz Soldan en ‘Het kaartje’ van Kaat de Koc. Dit is een ideale manier om nieuwe auteurs te leren kennen. Ik kende nog geen auteur uit deze bundel en op deze manier heb ik een korte kennismaking met elk van hen gehad. Na elk verhaal stond een korte biografie, waarbij de ene auteur zich vrij zakelijk voorstelde en de ander er een vrolijk, persoonlijk verhaaltje van maakte.

Doordat het allemaal korte verhalen zijn, vlieg je als het ware door de bundel heen. De auteurs hadden maar een beperkt aantal bladzijdes voor hun verhaal en dat zorgt ervoor dat er in korte tijd relatief veel staat te gebeuren. Soms gaan gebeurtenissen wel heel snel, maar dat is nu eenmaal niet anders. Als elk verhaal vijf pagina’s meer had gehad, had het de bundel net wat meer gegeven. Voordat je echt in een verhaal zit, is het alweer afgelopen.

De vijf verhalen uit ‘Valentijn voor twee’ zijn qua niveau gelijkwaardig. Mijn persoonlijke favoriet was ‘Liefde in tijden van moord’. Heel knap hoe de auteur met zo weinig woorden zo’n verrassend einde kan schrijven. Al met al is het een prima bundel om lekker even tussendoor te lezen.

Auteurs: Diverse auteurs
Titel: Valentijn met twee
Genre: Verhalenbundel
Aantal pagina's: 46
Uitgeverij: Books and Butterflies
ISBN: 9781393616900