Overslaan en naar de inhoud gaan

Draga Jenny Malesevic – Snoep jij zonder mij?

Kinderen vragen zich af wat volwassenen eigenlijk doen als ze zonder kinderen zijn. Zijn ze ook de hele tijd voorzichtig en aardig of klimmen ze misschien toch in bomen en eten ze alleen maar snoep?

Het idee voor het prentenboek ‘Snoep jij zonder mij?’ is hartstikke leuk bedacht. Hoeveel kinderen zullen zich niet afvragen wat hun ouders doen als zij bijvoorbeeld op school zijn, aan het slapen zijn of een dagje bij opa en oma aan het spelen zijn. Daar komt nu als het ware een antwoord op dankzij Draga Jenny Malesevic.

De illustraties van Charlotte de Bruijn zijn werkelijk prachtig om te zien. Ze zijn heel kleurrijk en voegen daadwerkelijk iets toe aan het verhaal. Zo is het bijvoorbeeld erg leuk om te zien hoe een volwassen moeder tegen andere volwassenen zegt dat ze hun groenten moeten opeten. De afbeeldingen waarin de ouders helemaal losgaan op het snoep eten vormen natuurlijk het hoogtepunt van dit prentenboek. Ons zoontje keek in ieder geval zijn ogen uit bij alle kleuren en plaatjes.

Toch lijkt het verhaal in zijn uitwerking iets te missen. Als volwassen voorlezer verwacht je vooraf bijvoorbeeld dat er ook een antwoord vanuit de (groot)ouders is te lezen. Nu zijn het meer de gedachten van de (klein)kinderen over wat zij denken dat er gebeurt. Het was leuk geweest als je op de laatste pagina’s nog te zien wat de (groot)ouders nu echt doen. Verder is ‘Snoep jij zonder mij?’ een feestje samen om te bekijken en te ontdekken wat er op elke pagina te zien is. Heerlijk!

Auteur: Draga Jenny Malesevic
Illustrator: Charlotte de Bruijn
Titel: Snoep jij zonder mij?
Genre: Prentenboek
Aantal pagina's: 32
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000373727