Overslaan en naar de inhoud gaan

Drew Daywalt – De krijtjes staken!

Teun wil een tekening maken, maar als hij zijn kleurdoos opendoet vindt hij alleen een stapel brieven van zijn kleurkrijtjes die allemaal staken. Zwart wil voor meer dan alleen de lijntjes gebruikt worden en Beige wil niet langer in de schaduw staan van Bruin. Blauw en Rood klagen dat ze teveel moeten doen, terwijl Roze graag wat vaker ingezet wil worden. Kan Teun een oplossing bedenken waar iedereen blij mee is?

Wat is ‘De krijtjes staken!’ een geweldig prentenboek. Het verhaal begint heel rustig dat Teun op school van zijn juffrouw een tekening mocht maken, maar na de eerste pagina is meteen de eerste brief te lezen. Alle kleurtjes vertellen in een korte brief waarom ze aan het staken zijn. De manier waarop de brieven zijn geschreven, is gewoon geweldig om te lezen. De bijbehorende tekeningen (in de juiste kleur) vullen de brief perfect aan. Dat maakt het een heerlijk boek om voor te lezen en om te bekijken.

Drew Daywalt heeft een levendige fantasie, waardoor de redenen van het staken origineel en grappig zijn. Het luisterpubliek van jonge kinderen zal regelmatig in een deuk liggen… en dat geldt ook voor de volwassenen die het verhaal voorlezen. De tekeningen van Oliver Jeffers passen helemaal bij het verhaal. Heel leuk gedaan! Zeer terecht dat dit prentenboek bekroond is met een Zilveren Griffel.

Auteur: Drew Daywalt
Titel: De krijtjes staken!
Genre: Prentenboek
Aantal pagina's: 40
Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789026136757