Overslaan en naar de inhoud gaan

Een boekenkast erbij

Op Tweede Kerstdag besloten Robert en ik – heel cliché – naar de woonboulevard te gaan. Nu alles in de woonkamer van ons nieuwe huis stond, misten we nog iets: een dressoir of een boekenkast. Het zal geen verrassing voor jullie zijn dat mijn voorkeur naar het laatste uitging.

We besloten om als eerste naar Goossens Wonen & Slapen te gaan. Daar had Robert al het een en ander gekocht toen hij op zichzelf ging wonen, en die spullen zagen er nog steeds heel goed uit. Van tevoren had ik al op de website gekeken, maar het is toch fijner om meubels ook nog even in het echt gezien te hebben.

Al gauw hadden we twee boekenkasten gevonden die we mooi vonden. We hebben eigenlijk amper naar dressoirs gekeken ;-). Ze waren even hoog en bijna even breed. Het grootste verschil was dat de ene boekenkast vier planken en twee lades had en de ander drie planken en vier lades. Ik vond ze allebei mooi, maar omdat we de boekenkast vooral wilden gebruiken om boeken in te zetten kozen we de variant met de meeste planken. De bestelling werd geplaatst en het wachten kon beginnen.

Gisterenochtend werd de boekenkast bezorgd. Dat was uiteindelijk één week eerder dan verwacht. En wat ben ik er blij mee! Vorige week had ik alvast wat boeken apart gezet die in de kast gezet zouden worden. Dus ik kon ‘m meteen gaan inrichten. En wat bleek? Ik kon er veel meer in kwijt dan ik had verwacht. Hij hoeft natuurlijk nog niet helemaal gevuld te worden, maar ik wilde ‘m ook niet te leeg laten. Ik heb tenslotte meer dan genoeg boeken om ‘m te vullen.

Wat heb ik er nu zoal ingezet? Aangezien ik van een aantal auteurs (bijna) alle boeken heb, leek het me leuk om die boeken er sowieso in te zetten. Denk hierbij aan Loes den Hollander, Linda Jansma, Chantal van Gastel, J.D. Robb en Ronald Giphart. Ook heb ik een plankje met van alles wat, waaronder de stamboom van Rompa die mijn vader gemaakt heeft en een aantal prachtige Efteling-boeken. Ik ben erg tevreden hoe het er nu allemaal uitziet. We zullen lang plezier hebben van deze mooie boekenkast.