Overslaan en naar de inhoud gaan

Een brief aan Millie

Lieve Millie,

Vriendschap is een groot goed. Daar weet jij alles van. Samen met je beste vriendin Jess deel je lief en leed. Jullie zijn er voor elkaar in goede en in slechte tijden. Jullie kunnen op elkaar bouwen en jullie weten wat je aan elkaar hebt. Dat is iets heel bijzonders en daar ben je jezelf ook van bewust.

Voordat je Jess kende, was je erg goed bevriend met Ethan. Hij daagde je uit, hij plaagde je regelmatig en hij was te vertrouwen. Je leerde van hem onder andere dat je meer kon dan je zelf in eerste instantie dacht. Dat ging niet zonder vallen en opstaan, maar je wist dat hij je altijd zou opvangen.

Jullie vriendschap leek voor eeuwig te duren, maar niets bleek minder waar. Van de ene op de andere dag was er iets veranderd, waardoor de vriendschap weg was. Jij hebt nooit goed begrepen hoe dat kwam. Jij hoopte ergens dat jullie vriendschap wellicht kon uitgroeien tot iets moois, maar zover heeft het jammer genoeg nooit mogen komen.

Jij bleef achter met verdriet en met heel veel vragen. Wat was er gebeurd waardoor Ethan niets meer met jou te maken wilde hebben? Waarom doet Ethan alsof hij jou niet kent? Denkt Ethan nog wel eens aan jou? Zouden jullie elkaar ooit weer eens spreken? Het is maar de vraag of jij ooit de antwoorden op deze vragen zal krijgen…

Beste Millie, onthoud dat jij een bijzondere vrouw bent met een heel groot hart. Jij zet je volledig in voor je werk bij de krant. Je bijt je als het ware in een onderwerp totdat je er alles over weet. Jij zal je vrienden nooit laten vallen. En je doet op jouw manier je best om de ware liefde te vinden. Jij bent echt iemand waar mensen op kunnen bouwen, ook als het niet goed gaat. Dat is een hele fijne eigenschap, Millie. Verlies dat nooit uit het oog!

Groetjes,
Kim


Dit artikel maakt onderdeel uit van de bijzondere blogtour rondom het nieuwste boek ‘Ik hou je vast’ van Marina Folkers.