Overslaan en naar de inhoud gaan

Ellie Lust – Mijn jaren bij de politie

Ellie Lust heeft ruim dertig jaar bij de Amsterdamse politie gewerkt. Ze deed daar ervaring op met bijna alle facetten van het politievak. Als motoragent reed ze rondjes over de Amsterdamse ring, als wijkagent zag ze van dichtbij de ellende in Amsterdam-West, als oprichter van Roze in Blauw verzette ze zich tegen het anti-homogeweld en als woordvoerder van de politie was ze betrokken bij de meest spraakmakende zaken van Nederland.

Sinds haar deelname aan ‘Wie is de mol?’ is Ellie Lust in één keer heel bekend bij het grote publiek. Maar ze is natuurlijk veel meer dan dat. In ‘Mijn jaren bij de politie’ krijgt de lezer een inkijkje in de veelzijdige en lange carrière van deze politievrouw. Wat heeft ze veel meegemaakt en wat vertelt ze daar openhartig en eerlijk over. Heel interessant om te lezen.

Tijdens het lezen van dit boek hoor je Lust als het ware haar verhaal vertellen. Zoals ze op televisie en in interviews overkomt, zo wordt het verhaal in haar boek ook verteld. Dat maakt het erg prettig om te lezen én dat zorgt ervoor dat je lekker door blijft lezen. Halverwege het boek vind je enkele foto’s van Lust, haar carrière en haar familie. Heel leuk om te zien.

Met ‘Mijn jaren bij de politie’ beleef je een aantal prettige en interessante leesuurtjes. Lust geeft je een mooi inkijkje in haar werk bij het politievak en ze laat zien wat ze zoal in de toekomst wil gaan doen.

Auteur: Ellie Lust
Titel: Mijn jaren bij de politie
Genre: Non-fictie
Aantal pagina's: 192
Uitgeverij: Ambo|Anthos
ISBN: 9789026347979