Overslaan en naar de inhoud gaan

Esther Quatfass – Elandsoog

Sinds Christian zijn bivakplek op het eiland Elandsoog moest opgeven, houdt hij de nieuwe bewoners Ivan en Zahra in de gaten. Hij is ervan overtuigd dat Ivan meer op zijn kerfstok heeft, zeker wanneer zijn vriend op één van hun heimelijke bezoekjes aan het eiland wordt doodgeschoten.

In een poging om zijn eigen onschuld te bewijzen, moet Christian de waarheid aan het licht brengen. Maar Ivan sluipt niet als enige door de Zweedse bossen. En wie houdt uiteindelijk wie in de gaten?

Vanaf de eerste pagina’s van ‘Elandsoog’ word je als lezer meegezogen in het verhaal. Je zit meteen lekker in het boek en je bent heel benieuwd wat er allemaal gaat gebeuren en wat er in het verleden precies is gebeurd. Knap hoe Esther Quatfass dat meteen voor elkaar krijgt.

Het verhaal leest vlot door, dankzij de prettige en vooral beeldende schrijfstijl. Het verhaal speelt zich in de Zweedse bossen af en door de fijne schrijfstijl zie je de omgeving en de personages zo voor je. Daardoor word je als het ware extra meegetrokken in het verhaal. Soms heb je haast het gevoel dat je zelf tijdens het lezen in die Zweedse bossen bent. Erg goed gedaan!

Richting het einde van ‘Elandsoog’ ga je voor je gevoel steeds sneller lezen, omdat je wil weten hoe een en ander in elkaar steekt. Het einde is niet helemaal bevredigend, maar wellicht heeft Quatfass het zo geschreven met een volgend deel in haar achterhoofd. Deze thriller smaakt in ieder geval naar meer.

Auteur: Esther Quatfass
Titel: Elandsoog
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 240
Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9789401456623