Overslaan en naar de inhoud gaan

Esther Verhoef – Lieve mama

Helen is gelukkig getrouwd met Werner. Samen hebben ze drie kinderen: twee dochters (17 en 13 jaar) en een zoon (15 jaar). Ze hebben het goed voor elkaar. Ze wonen in een prachtige, riante villa en werken allebei hard voor de kost. Helen is verpleegkundige en Werner is een succesvolle horecaondernemer. Het leven lijkt hen toe te lachen…

Ralf is 18 jaar en woont bij zijn ouders. Hij gaat niet meer naar school; hij heeft belangrijkere zaken aan zijn hoofd. Zijn leven draait namelijk om zijn auto, zijn vrienden en het snel en gemakkelijk verdienen van geld. Door een van zijn beste vrienden laat hij zich meesleuren in een crimineel plan: een overval plegen op de woning van Helen en Werner. Loopt dat nu wel goed af voor iedereen?

‘Lieve mama’ speelt zich in een kort tijdsbestek af, waarin heel veel gebeurt. Het verhaal bestaat uit korte hoofdstukken, waardoor er vaart in blijft zitten. Je leest zowel vanuit Helen als Ralf. Hierdoor kom je meer te weten dan de personages zelf. Dat maakt het verhaal extra spannend… mede omdat je benieuwd bent wanneer zij te weten komen wat jij als lezer al weet. Ook de brieven die Helen aan haar moeder schrijft, geven het verhaal extra spanning. Uiteindelijk zorgen die brieven ervoor dat je antwoord krijgt op al je vragen.

Zoals we van Esther Verhoef gewend zijn, heeft het verhaal een vlotte schrijfstijl. Het leest gemakkelijk. Door de vele spannende en verrassende wendingen leg je het boek maar moeilijk weg. Ik heb dat uiteindelijk niet gedaan en het in één dag uitgelezen!

‘Lieve mama’ kent een zeer verrassende ontknoping. Je denkt op het einde te weten hoe het verhaal in elkaar steekt, maar Verhoef zorgt ervoor dat niets is wat het lijkt. Knap gedaan! Ze heeft wederom een geweldige thriller geschreven. Een absolute leestip voor iedereen die van spannende boeken houdt!

Auteur: Esther Verhoef
Titel: Lieve mama
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 381
Uitgeverij: Prometheus
ISBN: 9789044628791