Overslaan en naar de inhoud gaan

Esther Verhoef - De nachtdienst

Dierenarts Emma van Eerd woont met haar veertienjarige dochter Vegas boven de praktijk. Tijdens een nachtdienst dwingen twee gemaskerde mannen haar een levensreddende operatie uit te voeren op hun zwaargewonde vriend. Emma zet alles op alles, zich er niet van bewust dat dit nog maar het begin is.

Meteen vanaf het begin van ‘De nachtdienst’ zet Esther Verhoef haar lezers op scherp. Het begint direct met een spannend moment, waardoor je als lezer een heleboel vragen krijgt. Wie is Emma precies? Waar is ze in beland? Wat voor gevolgen heeft dit?

Die spanning weet de auteur het hele verhaal vast te houden. Dat komt mede door de perspectiefwisselingen. Je leest het verhaal niet alleen vanuit dierenarts Emma, maar onder meer ook vanuit haar dochter Vegas en vanuit de gemaskerde mannen. Die wisselingen houden de spanning hoog en zorgen ervoor dat je het boek het liefste in één ruk uit wil lezen. Hoe verder je in het boek komt, hoe meer vragen er in eerste instantie bij je opkomen en hoe liever je wil weten hoe het nu allemaal in elkaar steekt. Verhoef laat hiermee wederom zien waarom zij één van de beste thrillerschrijfsters van ons land is.

Richting de ontknoping van ‘De nachtdienst’ denk je als lezer precies te weten wat er allemaal is gebeurd en hoe dit zal gaan aflopen. Daar komt de auteur dan alsnog met een verrassende wending op de proppen. Heerlijk! Liefhebbers van het thrillergenre zullen van deze (psychologische) thriller genieten.

Auteur: Esther Verhoef
Titel: De nachtdienst
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 390
Uitgeverij: Prometheus
ISBN: 9789044643589